Sărbătoarea copiilor din două spitale

Categories La zi, trimitere dreaptaPosted on

Sărbătoarea copiilor din două spitale

De ziua lor, pe 1 Iunie, copiii cu probleme de sănătate au avut parte de o grandioasă sărbătoare în parcul din incinta Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodovska Curie” şi a Centrului Medical Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii „Dr. Nicolae Răbănescu” din Bucureşti.

Parcul a fost reamenajat special pentru micuţii pacienţi de către reprezentanţii Fundaţiei CliniClowns România, cu sprijinul Fundaţiei UTI. Deschiderea oficială şi serbarea au fost asistate atât de copii, părinţi, personal medical, reprezentanţi ai celor două fundaţii, cât şi de primarul general al Municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu.

Reamenajarea locului de joacă a presupus igienizarea parcului, înlăturarea unor instalaţii dezafectate, recondiţionarea leagănelor şi a toboganelor,  precum şi un dar din partea celor două fundaţii – un loc special amenajat pentru pacienţii preşcolari.

În legătură cu acest eveniment, Ruxandra Martin, PR&Marketing Manager al Fundaţiei CliniClowns, a declarat:

„Reamenajarea parcului a fost cadoul nostru pentru cei mici. Alături de colegii mei, dar şi de voluntari, cred că am reuşit să transformăm parcul şi să-l redăm cu adevărat copiilor care au mare nevoie de el. Nu trebuie să uităm că pentru aceşti copii acest spaţiu este mai mult decât un loc de joacă – aici pot evada şi se pot detaşa de atmosfera uneori apăsătoare a spitalului, continuându-şi într-o anumită măsură exerciţiile de recuperare”.

La rândul său, dr. Sorin Oprescu a ţinut să-şi arate sprijinul pentru iniţiative de acest fel. Primarului general, Sorin Oprescu, i s-au alăturat şi reprezentanţi oficiali ale celor două fundaţii: Martin Schiere, director executiv al CliniClowns România, şi Tiberiu Urdăreanu, preşedinte al Fundaţiei UTI.

„Spaţiul amenajat este un loc unde copiii pot uita pentru câteva clipe de probleme de sănătate, unde pot ieşi din atmosfera de spital, însă, în acelaşi timp, îi ajutăm să se dezvolte prin intermediul jocului, să găsească energia pozitivă necesară evoluţiei cât mai rapide spre însănătoşire. Ne dorim să putem îmbunătăţi, pe cât posibil, viaţa copiilor spitalizaţi şi să-i ajutăm să-şi dezvolte, prin joc, creativitatea şi imaginaţia”, a declarat Tiberiu Urdăreanu, preşedinte al Fundaţiei UTI.

Petrecerea a fost completată de clovnii Fundaţiei ClilniClowns, care s-au jucat cu copiii. La sfârşitul petrecerii, clovnii au înmânat participanţilor cadourile oferite prin generozitatea Fundaţiei UTI.

Adrian BUCURESCU