Publicitatea stradală, interzisă în parcuri, pe clădirile publice şi pe copaci

Categories La ziPosted on

Publicitatea stradală, interzisă în parcuri, pe clădirile publice şi pe copaci

Publicitatea va fi interzisă în mai multe locuri publice, conform unui proiect de lege aprobat de Guvern, relatează Realitatea TV.

Amplasarea de suporturi pentru publicitate nu este permisă în parcuri, pe arbori, în parcurile şi rezervaţiile naturale, pe sediile instituţiilor publice, pe asfaltul drumurilor, precum şi în alte locuri unde administraţia locală decide acest lucru printr-un regulament propriu.Publicitatea electorală va fi interzisă pe clădirile istorice.

În plus, va fi interzisă amplasarea de mesh-uri sau bannere publicitare pe clădirile aflate în stare avansată de deteriorare, dar doar în cazul în care acestea afectează “structura de rezistenţă şi stabilitatea şi integritatea elementelor constructive şi decorative ale anvelopei clădirii”.

Sancţiunile pentru nerespectarea acestor prevederi vor fi cuprinse între 500 de lei, minimul pentru persoanele fizice care încalcă legea, şi 50.000 de lei, cuantumul maxim prevăzut pentru firmele de afişaj sau deţinătorii de vehicule de transport în comun.