Crin este, din nou, un pro-occidental imaculat ca un… crin: „SUA şi UE să intervină ferm, în Ucraina!”

Categories OpiniiPosted on

E clar: să nu-l mai recunoşti pe Crin Antonescu, preşedintele Partidului Naţinal Liberal!
De când s-a rupt, politic, de socialiştii din PSD, alături de care formase struţo-cămila USL (Uniunea Social Liberală), Crin şi-a amintit că liberalii români “ţin”, prin definiţie (şi, implicit: tradiţie!) cu Occidentul, inclusiv SUA!

 

Acum o lună – două, doar, Crin îl acuza pe socialistul Viorel că a fost, în vara lui 2012,… “chelnerul lui Barosso”!

 

Citind comunicatul de presă transmis, astăzi, de către PNL şi Antonescu (pe care-l redăm mai jos, în integralitatea sa), nu te poţi abţine să nu te-ntrebi, cu mare mirare: Unde-i Crin – cel – Neînfricat, vulcanicul vituperant anti – SUA (mai ales!) şi anti – Comisia Europeană chiar, din vara lui 2012, când el, Ponta şi Voiculescu dădeau lovitura împotriva statului de drept şi Occidentul îi trăgea de urechi?!

Cum mai înjura el, mai abitir chiar decât aliaţii socialişti!, “amestecul” Statelor Unite în treburile interne ale României! Dacă o băga şi p-aia cu “agenturili” străine, jurai că-i… Ceauşescu – Doi (cu menţiunea că acela chiar avea dreptate, cel puţin în cazul evenimentelor din decembrie 1989…).

Ba chiar şi mai recent, prin ianuarie a.c., acelaşi Antonescu i-o mai dădea, încă, peste nas, cu aliaţii americani şi partenerii europeni, lui Ponta, de care tocmai divorţa: “Nu eu m-am dus, în vara lui 2012, la Bruxelles, ca să-mi dea Barosso (Jose Manuel B., preşedintele C.E., “prim-ministrul Europei Unite”, aşadar – N. Red.) o listă de unsprezece puncte, ca la chelneri!…”

Dar, cum în politică (aici, pe malurile Dâmboviţelor) orice schimbare de discurs este nu numai posibilă, dar chiar şi scuzabilă, iată-l pe Crinuţ nepătat (ca vajnic pro-ooccidental, mai nou, sau… din nou!), imaculat ca un… crin (de dreapta) solicitând SUA, explicit, să… fie ferme în problema Ucrainei!

Iată cum arată noua faţă (politică) a domnului Antonescu (până de curând… tovarăş, cu cei de stânga!), aşa cum este ea exprimată în cuvinte:

 

Crin: “În aceste momente, acţiunea fermă, conjugată, a UE şi SUA, este necesară!” Ş.a.m.d. …

 

“De la încheierea Războiului Rece, asistăm la cel mai dificil moment al relațiilor dintre Occident și Rusia. Criza din Ucraina reprezintă o provocare nu doar pentru stabilitatea și pacea din zona Mării Negre, ci și pentru modul în care Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și NATO vor înțelege să acționeze, ferm, împotriva politicii dure, de redesenare a frontierelor, promovată prin presiuni economice și politice și culminând cu agresiunea militară.

La 25 de ani de la căderea Cortinei de Fier, este inadmisibil ca cineva să mai încerce să reinstatureze politica sferelor de influență, să încerce, prin intimidare, să refuze dreptul unui popor, cel ucrainean în acest caz, de a-și stabili singur apartenența la ce sistem de valori dorește să fie parte.

Trebuie să spunem răspicat că Ucraina se află în fața unei agresiuni militare, din partea Federației Ruse, că referendumul din Crimeea este ilegitim, din punct de vedere al dreptului internațional.

În aceste momente dificile, acțiunea fermă, conjugată, a Uniunii Europene și Statelor Unite, este necesară, ca semn al unei voințe de a împiedica orice politică de forță, pe continent. Ca liberal, am afirmat, de la începutul anilor ’90, că destinul politic al României nu poate fi decât în NATO și alături de Statele Unite ale Americii, iar astăzi cred că speranțele multor români, multor est – europeni, inclusiv a celor peste 400.000 de cetățeni ucraineni de etnie română, se îndreaptă spre Statele Unite. România împarte 650 de kilometri de graniță cu Ucraina, o țară care are dreptul să trăiască într-o Europă a valorilor democratice, valori pe care Statele Unite ale Americii le-au apărat de atâtea ori.

Indiferent de presiunile politice, militare sau economice pe care Federația Rusă le folosește sau le va folosi în aceste zile, avem nevoie de fermitatea Statelor Unite ale Americii în apărarea integrității teritoriale a Ucrainei.

Această atitudine este importantă pentru toate statele din centrul și estul Europei, care au cunoscut trauma regimului comunist și a ocupației sovietice și ar arăta determinarea administrației americane de a-și menține implicarea, atenția și angajamentele față de această zonă a Europei, atât de încercată de istorie.

Ca președinte al Partiduli Național Liberal, sunt convins că este datoria întregii clase politice din România să susțină, în continuare, drumul Republicii Moldova și al Georgiei către Uniunea Europeană, să sprijinim aspirațiile democratice ale acestor două state, să arătăm astfel că deciziile care privesc destinul lor se iau la Chișinău și Tbilisi și nu în altă parte.”