Sportul în secolul XXI reprezintă în ţările civilizate o dovadă de cultură superioară, evenimentele constituind adevărate piese de teatru, cu intrigi, puncte culminante, răsturnări de situaţie şi deznodăminte mai mult sau mai puţin fericite. Avem garduri de 10 m, suntem înconjuraţi de stewarzi şi jandarmi, controalele la intrarea în incinta stadioanelor sunt stricte, dar totuşi ne dorim activitate sportivă competitivă!
Acest articol vine în ajutorul tău, al meu, al nostru, al întregii comunităţi constănţene! Ne cerem iertare foştilor antrenori, jucători, sponsori şi patroni ai clubului fanion din oraşul nostru pentru mâna de huligani, atât ,,tatuaţi” cât şi ,,la cravată”, care i-auindepartat din motive mai mult sau mai puţin relevante, dar situaţia evoluează din rău în mai rău. Dezrobirea şi PCA au fuzionat în Locomotiva PCA, iar în 1958 denumirea s-a schimbat în Farul Constanţa, aşa sună începutul poveştii echipei.
,,Marinarii” au avut ,,vânt din pupă” în 1966 la Cupa Balcanică şi ,,rechinii” au înfruntat valurile în ediţia 2005 a Cupei României ajungând în ambele competiţii în faza finală. Am disputat şi finala UEFA Intertoto Cup din 2006, însă Aj Auxerre ne-a învins. Porturile din Europa şi oraşele cu populaţie comparabilă cu a noastră dispun de cel puţin o echipa în prima liga din ţara respectivă. Noi de ce nu am merita?
Stadionul şi baza de pregătire se află la jumătate din potenţialul de modernizare, însă microbiştii şi poate publicul mai puţin pasionat trebuie să ceară, să vrea şi să demonstreze că FC Farul este o echipa de divizia A. Urmăresc la televizor meciuri din România, într-adevăr zone mai vestice ale ţării, unde doamnele şi domnişoarele frecventează cu curaj şi mândrie aceste întâlniri departe de a fi derbiuri.
Emoţiile trăite din tribună în meciurile cu echipe de tradiţie că Steaua, Dinamo, Rapid sunt amintiri recente de care ar trebui să se bucure şi actuală generaţie. Întrucât am pierdut contactul cu prima liga avem impresia că fotbalul se joacă mai mult la casele de pariuri, playstation şi în faţa calculatorului decât în iarbă.
Fondarea în secolul VII i.Hr.a oraşului (Tomis), populaţia de ordinul sutelor de mii, palmaresul echipei şi poate, cel mai important, plăcerea activităţii de recreere în aer liber urmărind 90 de minute de sport de calitate trebuie să fie impulsurile care vor stârni oamenii capabili de reabilitare a clubului. Fie că ei fac parte din Consiliul Judeţean sau masă largă de afacerişti potriviţi pentru conducerea FC Farul această renaştere din propria cenuşă trebuie înfăptuită. Judeţul Constanţa se află pe primul loc în ceea ce priveşte contribuţia la PIB-ul României. Zona metropolitană roieşte de oameni potenţi financiar care, indiferent de scopul pentru care ar prelua, echipa vor face un bine enorm oraşului. Ţie, ,,Abramovici de Tomis”, îţi oferim oportunitatea de a te transforma peste noapte în favoritul inimilor noastre înzestrat cu notorietatea necesară oricărei funcţii politice pe plan local.