Tot ce trebuie să știi despre oja semipermanentă

Categories LifestylePosted on

Cum ne-am descurcat oare fără ojele semipermanente sau chiar fără o freza unghii? De când ai descoperit bazele și top coat-urile, ai impresia că ți s-a ridicat o greutate de pe umeri și totuși… Iată-te, proaspăt îngrijită și – scandal – vezi deja o unghie ciobită.

Oja ta râde de tine la propriu. La cel mai mic contact cu apa, te abandonează mai repede decât o pisică. Dacă ai ghinionul să speli vasele, îți poți lua adio de la unghiile tale frumoase.

Nu poți decât să ripostezi, dar iată că din cauza acestui aspect chiar a trebuit să inovăm… Oja semipermanentă a venit în ajutorul nostru și chiar era timpul.

Dar cum este posibil? Un lac este într-adevăr capabil să reziste mai mult de o după-amiază? Dar cât costă? Cum se aplică?

1. Ce este lacul semipermanent?

Lacul semipermanent este compus din gel acrilic. Se aplică ca un lac clasic cu singura diferență: trebuie să îți lași unghiile 20 de secunde sub o lampă UV între fiecare aplicare de lac: base-coat, lac si top-coat. Rezultat, ai un lac strălucitor care va rezista 3 săptămâni. Pare magie, nu-i așa?

2. Care sunt riscurile?

Nu există prea mult risc pentru cei care au unghiile în stare bună. Într-adevăr, unghia este înăbușită timp de 2 sau 3 săptămâni sub straturile de lac. Este obișnuit ca unghiile mai fragile să fie deteriorate odată ce lacul semipermanent a fost îndepărtat. În plus, lumina UV îți poate deteriora mâinile, ca soluție, aplică protecție solară pentru a te proteja bine înainte de aplicare.

3. Cum se aplică?

Aproape toate saloanele de înfrumusețare sunt acum echipate să ofere aplicații de unghii semipermanente de lac de unghii. Dacă vrei să îl aplici acasă, vei avea nevoie de: un strat de baza, un top coat, un lac semipermanent, o lampa UV sau LED și dizolvant.

Pasul 1: Pregătește-ți unghiile pentru această procedură, acestea trebuie să fie complet curate.

Pasul 2: Aplică stratul de bază pe unghii și lăsa-l să se usuce timp de 20 până la 30 de secunde în lampa UV.

Pasul 3: Aplică lacul semipermanent pe unghii, apoi lasă-l să se usuce timp de 20 până la 30 de secunde în lampă.

Pasul 4: La sfârșit, aplică stratul superior și lasă-l să se usuce ca înainte.

Pasul 5: Curăță-ți unghiile cu bumbac înmuiat în dizolvant.

4. Cum se elimină?

Pentru a elimina oja semipermanentă de pe unghii este foarte simplu. Pur și simplu, așezi bucățile de bumbac cu dizolvant pe unghii și le lași să acționeze timp de 10 minute. Poți merge la fel de bine la un institut. Amintește-ți să îți hidratezi bine unghiile după ce lacul semipermanent a fost îndepărtat.