Șerban Huidu: “Reacţia unor colegi de presă m-a lăsat fără grai”

Categories La zi, trimitere stanga (cu foto)Posted on

Șerban Huidu: “Reacţia unor colegi de presă m-a lăsat fără grai”

UPDATE 27

Şerban Huidu a anunţat luni, pe blogul său, că se retrage din viaţa publică, precizând că nu va mai apărea în emisiunea “Cronica Cârcotaşilor” – “din respect pentru victimele cumplitului accident”. “Nu voi mai apărea în prim-plan la Cronică, şi asta din respect pentru victimele cumplitului accident. Nu am susţinut niciodată că sunt fără pată, dar reacţia unor colegi de presă m-a lăsat fără grai. Vă rog să înţelegeţi că Şerban Huidu nu se agaţă de statutul de persoană publică şi că niciodată nu a făcut acest lucru”, spune Şerban Huidu.

“Am trait în ultimul an încercări ale vietii pe care nu le doresc nimănui. Mă doare sufletul… Am creat în ultimii ani un fenomen numit <Cronica Carcotasilor>, de care sunt mândru şi care trebuie să continuie fără mine în rolul de prezentator! Vreau sa îmi asigur însă colegii că îi voi ajuta cu tot ce am învăţat în aceşti 17 ani!”, mai scrie prezentatorul.

UPDATE 26 – Se retrage din emisiunile radio și TV. Ediție specială, miecuri

Şerban Huidu se retrage din viaţa publică, realizatorul TV urmând să facă un anunţ oficial în acest sens miercuri.

Retragerea sa survine ca urmare a tragicului accident provocat de el.

Emisiunea va continua să existe, însă fără Şerban Huidu. Mihai Găinuşă va realiza în viitor emisiunea, nefiind luată până acum decizia cooptării unui alt co-prezentator.

“Emisiunea de miercuri, 26 octombrie, va fi o ediţie specială, difuzată de la ora 20.30, în care se va vorbi despre viitorul «Cronicii Cârcotaşilor». Va fi o emisiune despre emisiune. O să fie ceva diferit, o discuţie cu invitaţi. Eu o să fiu un fel de moderator”, a declarat Mihai Găinuşă.

El a precizat că ediţia specială a “Cronicii Cârcotaşilor” difuzată miercuri seară nu va fi transmisă în direct, ci se va filma marţi.

UPDATE 25 – Studiu: Televiziunile au procedat rău mediatizând masiv cazul Huidu

Accidentul în care a fost implicat Şerban Huidu este un eveniment cu o largă mediatizare şi a generat dezbateri ample, relevă un studiu al IRES, care consemnează că 70 la sută dintre repondenţi susţin că televiziunile au procedat rău prin masiva mediatizare.

Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) a realizat un studiu privind mediatizarea şi percepţia publică în cazul accidentului în care a fost implicat realiztaorul TV Şerban Huidu, duminică, 16 octombrie, pe DN 1, în judeţul Braşov.

Evenimentul a avut o largă mediatizare şi a generat dezbateri ample în media şi online.

Mediatizarea de care a beneficiat accidentul, a generat o notorietate foarte ridicată a acestuia de 99% dintre participanţii la cercetarea realizată de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie declarând că au auzit de accident.

De altfel, şi notorietatea lui Şerban Huidu este foarte ridicată, 94% dintre români au auzit de omul de televiziune. Huidu este mai puţin cunoscut doar de către persoanele de peste 65 de ani, de maghiari şi de respondenţii cu un nivel mai scăzut de educaţie. 80% dintre participanţii la studiu au urmărit la televizor dezbateri legate de accidentul în care a fost implicat Şerban Huidu.

Mai interesaţi de mediatizarea temei au fost respondenţii mai în vârstă, cu o educaţie mai joasă. Cei mai mulţi dintre respondenţii care au vizionat dezbateri televizate în cazul Huidu sunt de părere că în urma mediatizării a reieşit că Huidu ar fi vinovat pentru acest accident (17%), alţii (8%) spun că în urma dezbaterilor a reieşit că Huidu nu era apt să conducă (8%).

Deşi declară că au urmărit dezbateri televizate pe această temă, unul din şase respondenţi este de părere că accidentul este un fapt divers care nu are o relevanţă naţională şi doar o treime dintre cei chestionaţi apreciază că evenimentul este un fapt demn de discutat la televizor.

Acordul pentru mediatizarea evenimentului scade pe măsură ce nivelul de educaţie a respondenţilor este mai mare. De altfel, 70% dintre respondenţi susţin că televiziunile au procedat rău, prin masiva mediatizare a cazului, întrucât au insistat asupra unor subiecte private din viaţa unor oameni. Acestei opinii se raliază cu precădere respondenţii între 18 şi 35 de ani, cei cu studii superioare, cei din mediul urban şi care locuiesc în zona Moldovei.

40% dintre telespectatori au înşeles că majoritatea televiziunilor care au dezbătut cazul s-au poziţionat în spiritul atacului lui Şerban Huidu, în timp ce o treime sunt de părere că televiziunile l-au apărat pe Huidu.

Respondenţii care au apreciat că televiziunile s-au poziţionat împotriva lui Huidu sunt mai degrabă femeile, tinerii între 18 şi 35 de ani, cei cu studii medii, care locuiesc în mediul rural şi au rezidenţa în Moldova.

39% dintre respondenţi consideră că televiziunile ar fi trebuit să se poziţioneze în spiritul apărării lui Şerban Huidu. De această părere sunt mai degrabă femeile, tinerii între 18 şi 35 de ani, cei mai puţin educaţi, care provin din mediul rural şi locuiesc în Moldova.

65% dintre participaţii la acest studiu susţin că mediatizarea întregului caz îl prezintă pe Şerban Huidu ca fiind vinovat de cele întâmplate, iar 43% sunt de părere că mass-media l-au atacat, în timp ce 32% cred că presa l-a apărat pe Şerban Huidu.

În ceea ce priveşte părerea personală a respondenţilor legata de vinovăţia lui Şerban Huidu, jumătate dintre respondenţi cred că în acest caz a fost vorba despre nişte circumstanţe nefericite, în timp ce 39% îl consideră vinovat. Vinovăţia lui Huidu în acest caz este împărtăşită mai degrabă de bărbaţi, de persoanele peste 65 de ani, de cei cu studii superioare, de către persoanele care llocuiesc în mediul urban, cu domiciliul în Transilvania-Banat.

Ancheta a fost realizată telefonic, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1.168 de indivizi de 18 ani şi peste, în data de 20 octombrie 2011.

UPDATE 24 – Avocatul lui Huidu: Expertiza tehnică, peste două-trei luni

Ioan Mânjină, avocatul lui Şerban Huidu a declarat că expertiza tehnică în ceea ce priveşte accidentul în care este implicat va fi efectuată în două sau trei luni, de către organele de cercetare penală.

Ioan Mânjină a precizat că vineri s-a propus cercetarea ipotezei că Huidu ar fi condus cu viteză mare. “Trebuie să se facă o constatare a acestor învinuiri de către organele de cercetare penală”, a spus avocatul.

Acesta a precizat că există scrisori medicale care să dovedească faptul că Şerban Huidu avea permisiunea să conducă după accidentul de schi de anul trecut. Acestea urmează a fi traduse şi puse la dosar.

El a subliniat că nu există nicio interdicţie a medicilor din Austria, care l-au avut pe Huidu sub supraveghere.

Avocatul a mai spus că acţiunea furibundă a mass media nu trebuie să influenţeze decizia judecătorilor “Nu văd niciun pericol. Organele de cercetare penală au avut  până acum o atitudine în conformitate cu legea”, a spus Mânjină.

Ioan Mânjină a explicat că, fiind o chestiune  complexă, toată problema se pune în jurul raportului de expertiza tehnică, care va dura “o lună, două sau trei”.

“Nu aş putea să apreciez. Cert este că organele de cercetare penală vor  efectua asta într-un timp rezonabil”, a spus avocatul.

El a mai precizat că nu s-au stabilit încă, din măsurători şi detalii tehnice, vitezele cu care circulau cele două maşini implicate în accident.

“Impactul a fost foarte rapid. Nu cunoaştem dacă autoturismul avea o defecţiune tehnică, carosabilul era acoperit şi evident sectorul de drum a dus la această derapare”, a declarat Mânjină.

UPDATE 23 – Liana Stanciu: “Deocamdată, Șerban Huidu nu va mai putea să facă pe justițiarul”

În ciuda tragicului accident – care ar putea afecta imaginea postului TV – conducerea televiziunii la care lucrează Șerban Huidu își dorește reluarea colaborării cu el, potrivit unor surse din cadrul trustului.

Însă, cel puțin pentru moment, continuarea activității “pe sticlă” la emisiunea “Cronica Cârcotașilor” sau zilnic la matinalul de la radio  este imposibilă.

“Este clar că el nu va mai putea face “Cronica Cârcotașilor”, în care admonesta și toca greșelile altora, nu va mai putea să facă pe justițiarul. până nu va afla care este situația lui. El este deja pedepsit și tot ce vine e supra-pedeapsă. Știu niște oameni care l-ar vrea cu capul în jos”, a declarat Liana Stanciu, colegă cu Huidu la radio Kiss FM, relevă cancan.ro.

“Va urma un proces si se va da un verdict, însă ce mă îngrijorează este ce va face el după ce se va termina totul. Cu siguranță, nu o sa mai apară pe sticlă, să mai arate cu degetul greșelile altora, atata timp cât el a făcut… greșeala capitală. Poate o să stea în spate, se va ocupa numai de partea managerială, deși și asta este greu de făcut când ai mintea preocupată de problemele cu justiția”, a declarat un apropiat al realizatorului TV, conform cancan.ro.

După producerea accidentului, șefii de la Prima TV au decis suspendarea emisiunii “Cronica Cârcotașilor”.

Inițial, a fost scoasă din grilă o singură ediție a emisiunii, dar starea lui Huidu a prelungit măsura și pentru următoarea săptămână.

Show-ul va fi reluat abia pla data de2 noiembrie, însă nu se știe dacă printre prezentatori va reveni și Huidu.

Șefii săi doresc revenirea sa la muncă, însă Șerban este singurul care va decide dacă se întoarce sau nu.

UPDATE 22Susține varianta derapării

Şerban Huidu a fost audiat vineri de către procurorii Parchetului Braşov, timp de aproximativ două ore. Huidu a venit la Parchet alături de fratele şi de avocatul său. Realizatorul TV nu a făcut nicio declaraţie jurnaliştilor, nici la intrarea în Parchet şi nici la ieşire.

Potrivit avocatului lui Şerban Huidu, Șerban Huidu a susţinut în faţa procurorilor varianta derapării.

Procurorul care investighează accidentul i-a prezentat, în timpul audierilor, acuzaţiile care i se aduc.

UPDATE 21 – Actele medicale, cerute din Austria

Avocatul lui Huidu a cerut și speră să obţină cât mai curând actele medicale de la Clinica din Austria. “Eu am transmis familiei, familia mi-a spus că se ocupă de aceste demersuri, iar mâine sau în timpul rezonabil în care vor fi în posesia acestor documente, ele vor fi depuse la dosarul în cauză.În momentul în care le voi avea, eu le voi depune la dosar. Nu ştiu de alte demersuri ale organelor de cercetare penală”, a declarat joi Ioan Mânjină, avocatul lui Şerban Huidu.

Şerban Huidu va fi audiat de autorități vineri, la Brașov.

UPDATE 20 – Șerban Huidu are șanse foarte mari să nu facă închisoare

Potrivit datelor poliției, de-a lungul anilor, peste 50% din cei care au provocat accidente rutiere în care si-au pierdut viața una sau mai multe persoane au scăpat fără să facă închisoare.

Șerban Huidu, care a provocat moartea a trei persoane, are toate șansele să se încadreze în aceeași categorie.

Avocata Maria Ștefan a declarat marți că, în urma accidentului soldat cu trei decese, realizatorul radio-TV Șerban Huidu are șanse foarte mari să nu fie condamnat să intre în închisoare, relevă Realitatea TV.

“Va fi o pedeapsă cu suspendare. Nu pentru că este o persoană publică. Majoritatea conducătorilor auto cărora li s-a întâmplat să aibă un accident cu victime primesc o astfel de hotărâre judecatorească”, a spus avocata.

UPDATE 19 – Mărturii contradictorii

Şapte martori ai accidentului provocat de Şerban Huidu au fost audiaţi până în prezent de către procurorii şi poliţiştii braşoveni. Potrivit unor surse judiciare, declaraţiile acestora sunt contradictorii. Mai mulţi martori susţin varianta depăşirii neregulamentare, variantă contrazisă de cei care susţin că maşina lui Huidu a derapat.  A doua variantă este susţinută şi de cumnatul lui Şerban Huidu, care spune că nu avea cum să fie depăşit, pentru că se afla în maşina din faţă.

Există şi un martor care susţine că, în cazul în care Loganul ar fi rulat cu viteză mai mică, impactul ar fi putut fi evitat.

Autorităţile urmează să efectueze noi audieri. Şerban Huidu va fi audiat, vineri dimineaţă, la ora 9.30.

UPDATE 18 Avocat: “Copiii cântau în spate și Huidu a întors capul spre ei”

Avocatul lui Şerban Huidu spune că realizatorul TV îşi aminteşte că maşina i-a derapat.

“A declarat că a fost implicat în acest accident, că în esenţă ce poate să-şi amintească , măcar ce poate să redea dumnealui, pentru că totul s-a petrecut într-un timp foarte scurt, este că maşina a derapat, s-a trezit într-un impact puternic, airbagurile s-au deschis”, a spus Ioan Mînjină, avocatul lui Huidu.

Avocatul Cătălin Dancu a spus că lui Şerban Huidu i-ar fi fost distrasă atenţia de hărmălaia pe care o făceau copiii pe bancheta din spate, iar soţia sa nu a putut vedea nimic pentru că citea o carte.

“Astăzi (marți, n.r.), pe o sursă foarte credibilă, am fost informat că există  două declaraţii ale soţiei şi a lui Huidu în legatură cu momentul dinaintea producerii incidentului.  Doamna citea lângă el o carte în momentul producerii impactului, nefiind atentă la trafic, fiind absorbita de studiul cartii, nu şi-a putut da seama când şi cum s-a întâmplat, iar Huidu spune că dezechilibrarea acestei maşini s-a produs întrucât copiii, care erau în spate şi cântau foarte tare şi faceau o gălăgie foarte mare, el s-a întors o fracţiune de secundă să roage bona şi copiii să cânte sau să facă galagie puţin mai uşor şi că în fractiunea în care s-a întors spre copii, atunci s-a produs dezechilibrarea maşinii şi pierderea controlului după care s-a produs impactul”, a declarat Cătălin Dancu, avocat, relevă Realitatea TV.

UPDATE 17 – Urmărit penal pentru ucidere din culpă

Procurorii de pe lângă Judecătoria Braşov au început marți urmărirea penală împotriva lui Şerban Huidu, pentru ucidere din culpă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului soţia şi bona nu se vor constitui parte civilă în dosar. Învinuitul, în urma neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil ud) a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o Dacia Logan, care venea din sens opus, se precizează în comunicat.

În dosar, au fost formulate concluziile medico-legale privitoare la decesul celor trei victime, stabilindu-se că moartea a fost violentă.

Judecătorii de la Brașov sunt cei care vor stabili o sumă care li se va părea corespunzătoare pentru daunele morale ale victimelor, sumă care va cuprinde cheltuielile de înmormântare, cele pentru autoturismul avariat şi despăgubirile morale

UPDATE 16 – Martor: „Huidu nu a derapat, a intrat în depăşire fără să semnalizeze”

Un șofer de taxi din Capitală se afla duminică pe DN 1,  chiar în spatele maşinii conduse de Şerban Huidu. El a declarat că realizatorul TV nu a derapat, ci s-a angajat într-o depăşire fără să semnalizeze.

“Eram în maşină după Huidu. Nu a derapat nimeni, o să se vadă asta şi la expertiză. A intrat în depăşire fără să semnalizeze. S-a izbit nimicitor! A început să urle femeia care se afla pe bancheta din spate. Au început să urle toţi oamenii de pe stradă. A coborât şi el din maşină, s-a luat cu mâinile de cap şi a urlat: <Sunt distrus! Ce-am făcut?>”, a declarat taximetristul, pentru adevarul.ro.

“Am auzit şi eu pe la televizor că nu ar fi avut viteză. Cum naiba să nu aibă, dacă l-am văzut cu ochii mei. Avea mult, peste 80-90 de kilometri la oră. S-a izbit în Logan şi s-a rostogolit maşina parca era de jucărie!”, a mai spus martorul.

UPDATE 15Trei înmormântări

Rudele celor trei persoane  decedate în accidentul provocat de Șerban Huidu se pregătesc de înmormântare. Ocupanții Loganului spulberat duminică erau  cu toții din Brașov.

Ștefan Lungu Balogh (55 de ani), care conducea Loganul, era angajat la firma  de producție de ambalaje Toledo SRL, deținută de ceilalți doi pasageri ai mașinii, Magda Drăghici  (54 de ani) și Ioan Garbiș (57 de ani).

Ștefan Lungu Balogh, care a decedat pe loc, era căsătorit şi avea un băiat stabilit în Bucureşti.

Deşi patronii aveau maşini personale de teren, şoferul a insistat să conducă maşina firmei, Dacia Logan, căreia îi pusese cauciucuri de iarnă cu câteva zile în urmă.

Ioan Garbiș era divorțat și nu avea copii. El se afla pe bancheta din spate și a decedat luni, la spital, după ce s-a aflat în comă.

Garbiș este fostul soț al președintei Asociației “Milioane de prieteni”, din Brașov, Cristina Lapiș, care administrează sanctuarul urșilor de la Zărnești și cele două adăposturi de câini din oraș.

Magda Drăghici se afla în dreapta șoferului și a decedat la câteva minute de la producerea accidentului. Ea era divorţată și avea o fată de 27 de ani. De 10 ani, Magda Draghici și Ioan Garbiș formau un cuplu.

Cei trei se deplasau cu Loganul spre Capitală, unde urmau să se întâlnească, la Aeroportul Otopeni, cu un om de afaceri străin.

Trupurile neînsuflețite ale victimelor au fost ridicate de la morgă luni, de către rude.

UPDATE 14 – Legea îi permite lui Şerban Huidu să conducă în continuare

Şerban Huidu  poate conduce mașina în continuare, chiar dacă duminică a provocat accidentul în urma căruia au murit trei persoane.

După cum prevede legea în astfel de cazuri, el a primit o dovadă de la poliţie, care-i permite să se urce la volan încă 15 zile.

“Legea prevede eliberarea unei dovezi pentru 15 zile. Această perioadă poate fi prelungită din 30 de zile în 30 de zile, numai în baza rezoluţiei motivate a procurorului de caz. Atât timp cât nu avem o dovadă de la medicul de familie, că are o afecţiune incompatibilă cu cea de conducător auto, poliţia nu poate lua decizie în acest sens. E un termen strict stipulat de lege”, a declarat un reprezentant al IPJ Braşov.

UPDATE 13 – Şerban Huidu şi soţia sa au fost externaţi

Şerban Huidu şi soţia sa au fost externaţi luni seară. Starea lor este bună, iar accidentul nu le-a provocat răni care să le pună viaţa în pericol. Bona copiilor a rămas însă în spital., întrucât medicii au considerat că are nevoie de mai multe zile de îngriji rimedicale. Medicii de la Spitalul Universitar din Capitală au stabilit că Şerban Huidu şi soţia sa nu au nevoie de internare, aşa că, în jurul orei 21.00, i-au lăsat să plece acasă. Cei doi şi copiii lor au fost aşteptaţi la spital de fratele realizatorului TV.

Șerban Huidu a mai făcut o serie de investigaţii medicale la Bucureşti, deşi medicii din Braşov l-au înştiinţat că poate părăsi spitalul fără probleme.

UPDATE 12 – Huidu promite că va ajuta familiile celor morți

Prima TV a transmis primul mesaj al lui Șerban de după accident: “Regret enorm. Dacă aş putea da timpul înapoi… Am contactat familiile lor, le vom ajuta cu ce putem. Din păcate, nu pot aduce înapoi ce au pierdut…”. Huidu a ajuns luni la Spitalul Universitar Bucureşti, ulterior aici sosind şi soţia lui și bona celor doi copii.

UPDATE 11 – „Cronica Cârcotaşilor”, suspendată o săptămână

Emisiunea „Cronica Cârcotaşilor”, prezentată de Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă, programată pentru miercuri, 19 octombrie, la Prima TV, nu va mai fi difuzată în această săptămână, au anunțat reprezentanţii televiziunii. „În această săptămână, emisiunea «Cronica Cârcotaşilor» nu va mai fi difuzată. Suntem solidari cu familiile victimelor şi regretăm nefericitul eveniment în care a fost implicat colegul nostru, Şerban Huidu”, a declarat  luni Magda Istrate, PR Manager al Prima TV.

Matinalul „Cronica Cârcotaşilor” de la Kiss FM, prezentat în mod obişnuit de Şerban Huidu, Mihai Găinuşă şi Oana Paraschiv, a fost înlocuit lunidimineaţă cu programul „Kiss Music”.

Matinalul difuzat de luni până vineri nu va fi transmis în această săptămână.

UPDATE 10 – Martor la accident: Maşina lui Huidu avea peste 100 km/h

Un martor la accidentul rutier provocat duminică de Şerban Huidu şi soldat cu trei morţi susţine că maşina de teren a realizatorului TV avea viteză foarte mare, pe care a estimat-o la peste 100 de kilometri pe oră.

“Eram în curte. Nu ştiu cât era ceasul, 10.30, 11 fără ceva. Huidu venea de la Predeal. Avea o viteză de scârţâiau roţile. A intrat pe contrasens, pe linia continuă. Loganul a venit aproape de linia continuă şi a intrat direct în el, l-a întors de două ori cu roţile în sus. A zis că-l doare puţin pieptul. Şi-a scos copiii din maşină, soţia, bona care era cu ei în maşină. A stat,  s-a uitat la Logan, la maşina lui şi a fugit în curtea cantinei şi s-a pus pe un trotuar. L-a întrebat o fată de acolo: vă doare ceva, un pahar de apă, un calmant, ceva? S-a plimbat de vreo trei, patru ori şi s-a uitat când la maşina lui,când la Loganul lovit”, a povestit un martor în exclusivitate la Realitatea TV.

Martorul a mai spus că, după impactul cu maşina lui Huidu, Loganul lovit de aceasta a fost practic ridicat în aer, rostogolindu-se de câteva ori ori.

“Nu era lovit la faţă, nu avea nimic. Dar viteza a fost foarte mare, a avut peste 100 de kilometri pe oră. Nu a încercat să depăşească. A intrat pe contrasens, a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens. L-a întors de două ori cu roţile în sus”, a mai spus martorul.

UPDATE 9“Huidu nu a mai putut controla maşina, din cauza condiţiilor meteo”

Directorul medical al Spitalului Judeţean Braşov, Adrian Albotă, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că atât realizatorul TV Şerban Huidu cât şi soţia sa şi bona copiilor pot fi externaţi şi trimişi la Bucureşti în orice moment. Adrian Albotă a mai declarat că Şerban Huidu le-a explicat medicilor că accidentul s-a petrecut în condiţiile în care, “din cauza modificărilor climaterice”, nu a mai putut controla maşina.

“Ne-a spus că din cauza modificărilor climaterice nu a mai avut controlul vehiculului, a intrat pe contransens şi s-a ciocnit cu autoturismul care circula din sens opus. Asta a fost tot”, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean Braşov, Adrian Albotă.

UPDATE 8 Se conturează varianta că maşina a derapat

Şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că în cazul accidentului provocat de Şerban Huidu şi soldat cu trei morţi se profilează varianta potrivit căreia maşina lui Huidu a derapat şi a ajuns pe contrasens.

“Evenimentul de ieri este un accident pe care Poliţia îl tratează cu maximă seriozitate”, a spus Diniţă, arătând că în cazul accidentului realizatorului TV Şerban Huidu “se profilează prima variantă, legată de derapaj şi intrarea pe contransens, producându-se coliziunea oarecum frontală, pentru că un autoturism este avariat pe partea dreaptă, iar unul pe partea stângă”, a declarat şeful Poliţie Rutiere.

Diniţă a spus că aceasta este prima variantă luată în calcul de anchetatori, cea de-a doua fiind depăşirea neregulamentară.

Alte ipoteze luate în calcul sunt “tăierea unei curbe” şi starea tehnică a maşinii.

UPDATE 7Socrul lui Huidu: “Şerban este distrus de cele întâmplate”

Matei Vintilă, socrul lui Şerban Huidu, este foarte îngrijorat de starea de sănătate a fiicei sale şi a spus că Şerban Huidu este marcat de cele întâmplate.

“Nu ştiu foarte multe lucruri. Cristina este însă mai grav, are un cheag toracic, şi-a fisurat tibia şi şi-a fracturat mâna stângă. Ceea ce ne îngrijorează este acel cheag de sânge însă. Vom şti mai multe după ce vor fi aduşi la spital la Bucureşti”, a explicat acesta.

Cât despre accident, nu ştie prea multe. “Şerban a fost lovit, dar nu este grav, în schimb este distrus de cele întâmplate. Maşina a derapat şi nu ştie ce s-a întâmplat apoi”, a mai spus Matei Vintilă, vizibil marcat.

UPDATE 6Șerban Huidu: “Ce am făcut, Doamne, ce-am făcut? Sunt terminat!”

Şerban Huidu, soţia lui şi bona copiilor au cerut să fie transferaţi luni la Spitalul Universitar de urgenţă din Bucureşti.

Imediat după accidentul de duminică de la Timişul de Sus, cei trei au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov.

Transferul lor va fi  făcut cu acordul medicilor din Braşov, dar este necesar și acordul procurorilor de la Parchetul Brașov.

“Transferul se face în condiţiile legii, la solicitare medicului curant, de către un alt spital. Braşovul este la limită şi transferul se face pentru Bucureşti, ca centru regional, sau către Tîrgu Mureş sau Cluj. Datorită unor elemente obiective, şi familia sa poate să ceară acest lucru. Transferul se face şi pe criterii de domiciliu, dar se face numai cu acordul medicului curant. Nu vorbesc despre cazul în speţă, dar victimele unui accident rutier se pot transfera dacă nu sunt în stare gravă, iar transferul se face cu o ambulanţă, fiind monitorizat, în funcţie de gravitate”, a declarat Bogdan Opriţa, medic şef SMURD.

Șerban Huidu, imediat după accident

Conform unor surse medicale, Huidu se află în stare de şoc, însă din punct de vedere medical este în afara oricărui pericol.

“Din punct de vedere medical nu are nimic, dar e foarte afectat de cele întâmplate şi repetă într-una “Ce am făcut, Doamne, ce am făcut? Sunt terminat!”, au declarat surse medicale, potrivit cancan.ro.

Accidentul provocat de Şerban Huidu s-a soldat cu moartea a trei persoane, iar realizatorul TV este cercetat pentru infracţiunea de omor din culpă.

UPDATE 5 – Procuror: “E cercetat pentru ucidere din culpă. Pedeapsa este pâna la 8 ani

Şerban Huidu va fi audiat imediat ce starea de sănătate îi va permite. Procurorul Carmina Reit, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov,  a spus că până în acest moment, nu există date care să necesite arestarea preventivă a lui Şerban Huidu.

“E cercetat pentru ucidere din culpă. Pedeapsa este pâna la 8 ani, e între 1 an şi 8 ani pedeapsa prevazută de lege”, a declarat Carmina Reit, prim procuror.

Procurorii vor să afle şi dacă Şerban Huidu avea voie să se urce la volan.

“Dosarul va fi tratat potrivit gravităţii faptei şi va fi cercetat ca orice alt dosar. Audierea se va face imediat ce stare de sănătate va permite acest lucru. Dosarul presupune expertize criminalistice tehnico-auto. Se va stabili ce acte trebuie efectuate. Se vor face verificări relativ la situaţia medicală a domnului Huidu, dacă ar fi avut dreptul, dacă ar fi trebui sau nu să conducă. Se vor face verificari în funcţie de toate elementele, vor fi verificate toate aspectele independente de calitate de persoană publică a unei persoane implicate în accident”, a declarat Carmina Reit, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

UPDATE 4 – Accident cu trei morți – bărbatul aflat în comă a decedat

Bărbatul rănit grav în accidentul în care a fost implicat Şerban Huidu  a murit luni dimineaţă. Ioan Garbiş (57 de ani) a murit în secţia de terapie intensivă a Spitalul Judeţean Braşov.

El era singurul supravieţuitor din autoturismul care a intrat în coliziune cu maşina de teren condusă de Şerban Huidu.

Bărbatul a fost supus duminică unei intervenţii chirurgicale şi a fost plasat în comă indusă, dar inima sa nu a rezistat.

Potrivit medicilor, victima a avut hemoragie internă abdominală şi leziuni ale organelor interne.

UPDATE 3Riscă până la 10 ani de închisoare

Şerban Huidu riscă să fie pedepsit cu până la 10 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat de accidentul petrecut duminică pe DN1, în urma căruia două persoane au murit, iar o alta a fost grav rănită.

Potrivit articolului 178 din Codul Penal, „uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activităţi, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevăzute în alineatele precedente se poate adăuga un spor de până la 3 ani”.

Huidu ar putea primi şi o pedeapsă pentru vătămare corporală.

Dacă persoana rănită nu va avea nevoie de mai mult de 60 de zile de spitalizare, infracţiunea va fi încadrată la vătămare corporală, pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Dacă persoana rănită va sta în spital mai mult de 60 de zile, Huidu riscă să primească încă între 2 şi 7 ani pentru vătămare corporală gravă.

“Dacă fapta a produs vreuna din următoarele consecinţe: pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionării acestora, o infirmitate permanentă fizică ori psihică, sluţirea, avortul, ori punerea în primejdie a vieţii persoanei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 10 ani. “

Cele două pedepse nu s-ar cumula, fiind pusă în executare doar cea mai mare.

Huidu, audiat de polițiști luni

Bărbatul grav rănit în accidentul provocat, duminică, de realizatorul TV Şerban Huidu se află în comă indusă, fiind supus unor intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean Braşov.

În acelaşi spital, sunt internaţi şi realizatorul TV Şerban Huidu, şoţia sa şi bona copiilor săi.

Copiii au fost transferaţi de la Spitalul de Pediatrie Braşov la Spitalul Judeţean Braşov, pentru investigaţii.

Şerban va rămâne internat, urmând ca în cursul zilei de luni să fie audiat de poliţişti.

UPDATE 2Un rănit grav

Bărbatul grav rănit în accidentul provocat duminică de realizatorul TV Şerban Huidu este în comă indusă. Victima accidentului este supusă unor intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean Braşov.

Potrivit medicilor, victima în vârstă de 57 de ani are hemoragie internă abdominală şi leziuni ale organelor interne.

UPDATE 1 – Huidu nu a băut

Şerban Huidu a fost dus la spital, fiindu-i recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Din primele informaţii, el nu a consumat băuturi alcoolice.

Şerban Huidu a suferit un traumatism cranian minor și i-a fost făcut un control cu tomograful la cap, dar nu au fost depistate probleme.

Spune că nu se afla sub niciun fel de medicaţie

Şerban Huidu a declarat că nu se afla sub niciun fel de medicaţie,  spun medicii care s-au ocupat de el în urma accidentului.

“Era conştient, dar era speriat de ceea ce s-a întâmplat, a comunicat foare bine, nu a avut nicio pierdere de memorie şi a suferit doar o contuzie cerebrală minoră, însă am considerat că este necesară o investigaţie la computerul tomograf pentru orice eventualitate”, a declarat şeful SMURD Braşov, Cristina Vecerdi.

De asemenea, a ajuns la Spitalul Judeţean Braşov, cu ambulanţa, şi soţia lui Șerban Huidu, care are un traumatism toracic, cu fractură de col femural şi un traumatism la genunchi și ar putea rămâne internată pentru investigaţii.

Soția, rănită

Este internată în spital și bona celor doi copii ai familiei Huidu, care este rănită la un picior. Copiii sunt în afara oricărui pericol.

“Accidentul s-a produs datorită neadaptării vitezei la carosabilul umed. În urma accidentului conducătorul auto şi pasagerul din dreapta din Logan au murit, o a treia persoană din Logan a fost grav rănită. Se pare că e vorba doar de o sperietură a copiilor din autoturimul jeep. Pot să confirm că maşina era condusă de Şerban Huidu. A spus că îi pare rău şi că nu şi-a dat seama ce s-a întâmplat. A derapat şi a pătruns pe contrasens”, a declarat  Dan Ivaşcu, inspector principal Poliţia Braşov.

Impact frontal între un 4×4 și un Logan – doi morți

Un grav accident a avut loc duminică, pe DN1, în localitatea Timişul de Sus, din judeţul Braşov, unde două maşini s-au ciocnit frontal.

Una dintre maşini era condusă de realizatorul radio-TV Şerban Huidu (35 de ani), alături de care se aflau soţia şi cei doi copiii ai lor.

Maşina condusă de Șerban Huidu, de tip 4×4, a depăşit neregulamentar, a intrat pe contrasens și a lovit frontal un Logan.

Două persoane au murit – Balogh Lungu Ștefan, şoferul din Logan în vârstă de 65 de ani, şi Drăghici Magda (54 de ani), pasagera din dreapta-față. Cea de-a treia persoană din Logan a fost grav rănită.

Şerban Huidu, soţia sa şi cei doi copii ai lor au fost transportaţi la spital, în stare de șoc.

Cinci persoane au fost rănite în accident, dintre care una este în stare gravă.

“Victimele au fost transportate la spital de către echipajele SMURD. Două persoane au decedat. Cinci persone au fost transportate la spital. Una  e în stare gravă celelalte acuză politraumatisme”, a declarat Ciprian Streja, purtător de cuvânt ISU Braşov.

Din primele informaţii furnizate de politişti, vinovat de producerea accidentului este Şerban Huidu.

“Cercetările vor stabili cine se face vinovat. Din primele cercetări, vina este exclusiv a bucureşteanului, care a intrat pe contrasens“, a declarat Liviu Naghi, de la Poliţia Braşov.

“Azi, în jurul orei 11.55, pe DN1, la km 149+150m, la ieşirea din Timişul de Sus, un bucureştean de 35 ani, care conducea un autoturism tip jeep, dinspre Predeal spre Braşov, a pătruns pe contrasens şi jeep-ul condus de el a intrat în coliziune cu un autoturism Dacia Logan, care circula din sens opus, condus de un braşovean de 65 ani. Accidentul s-a soldat cu decesul braşovenului de 65 ani, şi a unei pasagere de 54 ani în autoturismul condus de el, precum şi cu rănirea altui pasager aflat în Logan, care a fost transportat la spital. Cercetările sunt continuate de poliţişti, pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul”, relevă un comunicat al IPJ Braşov.

Condiţiile meteo în zonă sunt nefavorabile, carosabilul fiind umed, din cauza lapoviței și a ninsorii.

Traficul în zonă a fost îngreunată timp de două ore, întrucât s-a circulat pe un singur fir, alternativ.

2010 – Lovit grav la cap, în Austria, la schi

Şerban Huidu a mai trecut printr-o grea încercare la sfârşitul anului 2010, după un accident la schi petrecut în Austria,  când s-a ciocnit de un copac în plină viteză.

În urma accidentului, el a fost rănit grav la cap și abia a scăpat cu viață, după ce a zăcut câteva zile în comă.

El a rămas cu sechele în urma acelei lovituri la cap și a făcut un lung tratament pentru înlăturarea acestora.

“Precizez ca dificultatea în vorbire se numește afazie, este o sechelă a accidentului și se recuperează, dar în timp. Nefericitul incident se putea întâmpla oricui, era finalul pârtiei, acolo unde schiau copii. Așa ca cine amintește de viteză nu știe ce spune. E ca și cum ți-ar pica o caramidă în cap atunci când ești în locul nepotrivit și în momentul nepotrivit”, a scris Șerban pe blogul său în septembrie 2011.

2009 – Aceeași greșeală, în aceeași zonă

Şerban Huidu a mai încălcat Codul rutier în 2009, în apropiere de locul în care a produs accidentul de duminică, la o distanță de un kilometru.

El a rămas atunci fără carnet pentru 30 de zile, după ce, rulând spre Braşov, a depăşit o coloană de maşini și a călcat linia continuă. Oamenii legii au constatat atunci şi că numărul de înmatriculare al maşinii sale nu era vizibil. În afara permisului suspendat, realizatorul TV a primit atunci şi amendă.

2007 – Accident frontal cu o ambulanță

Realizatorul de televiziune Şerban Huidu a fost implicat, în aprilie 2007, într-un accident de circulaţie, maşina condusă de ael lovind frontal o ambulanţă aflată în misiune, într-o intersecţie din centrul Capitalei.

Şerban Huidu cconducea atunci un autoturism Alfa Romeo, pe strada Berzei, dinspre Ştirbei Vodă către Mircea Vulcănescu.

În momentul în care a intrat în intersecţia cu General Berthelot, maşina relizatorului TV a lovit o ambulanţă care venea dispre Casa Radio şi se îndrepta către strada Berzei.

2005 – Accident cu motocicleta

În alt incident petrecut în octombrie 2005, Șerban Huidu a fost victima unui accident, în timp ce se afla pe motocicletă.

El se afla  atunci pe Bulevardul Mărăşeşti, din Bucureşti, când a fost acroşat de un autoturism.

“Am zburat câţiva metri buni prin aer. Din fericire, am avut echipamentul de protecţie complet, iar acest lucru a facut ca urmările să nu fie prea dure. Am doar un picior sucit, dar starea motocicletei nu este prea bună”, spunea atunci Şerban Huidu.

2008 – Soția, accidentată grav la schi

În martie 2008, soţia sa, Cristina, a suferit și ea un grav accident la schi. Aflată în vacanţă în nordul Italiei, alături de Șerban, ea a căzut pe una dintre cele mai renumite pârtii.

Huidu a anunţat atunci de urgenţă salvamontiştii, iar aceştia au transportat-o rapid la un spital din Elveţia.

2010 – Fratele lui, accident pe motocicletă

Familia Huidu a mai trăit câteva zile de coşmar în iulie 2010, când Vlad, fratele lui Şerban Huidu, a suferit un grav accident de circulaţie, în urma căruia s-a ales cu ficatul rupt și a intrat în comă.

Accidentul s-a petrecut noaptea, în jurul orei 1.00, în Bucureşti, în zona pasajului Unirii.

De vină a fost atunci un autoturism care a schimbat benzile fără să se asigure. Vlad Huidu se afla pe motocicletă, iar în urma impactului a fost proiectat într-un gard.

2008 – Pasionat de bicicletă, de motociclism și de schi

Iată ce scria Șerban Huidu pe blogul său, în 2008:

“Îmi place să mă plimb cu bicicleta, chiar dacă praful și mizeria din București, plus poluarea de la milioanele de eșapamente, te fac să fii mult mai expus pe șa decât în mașină! Am cumpărat pentru fiul meu, un mic ataș, așa că ne plimbăm amândoi, deși babele și șoferii își fac cruce când ne văd sau își scuipă în sân!

Îmi place sa schiez iarna la munte, la noi sau în afara țării, și vă pot da 1.000 de sfaturi unde să vă petreceți vacanța, dacă sunteți împătimiți ai schiului, un sport pe care Jiji și alți giboni nu-l pot înțelege, dar care e minunat, credeți-mă!

Apropos de ski, există și varianta lui nautică! În Romania, sunt foarte puține locurile unde schiul nautic se poate practica: lângă București, pe lacul Snagov, sunt câțiva oameni entuziaști care vă pot ajuta!

Sunt doar câteva dintre sporturile pe care le puteți încerca și voi. Poate că celebrele “fitness, sală și bătăi cu sacii de box” se pot înlocui cu mersul pe jos sau cu vreunul dintre sporturile de mai sus!”

FOTO – www.serbanhuidu.ro