SUA: Cel mai bogat cerşetor are o casă de 3,5 milioane de $ VIDEO

Categories La zi, trimitere stanga (cu foto)Posted on

SUA: Cel mai bogat cerşetor are o casă de 3,5 milioane de $ VIDEO

Irwin Corey (97 de ani) cerşeşte zilnic câte patru ore, la un semafor din Manhattan, New York, de 17 ani. Unii şoferi îl recunosc, alţii nu, dar el este un legendar actor de comedie american, zis “Profesorul”. Corey spune că nu are nevoie de bani, dar cerşeşte pentru că astfel scapă de singurătate. El primește zilnic între 100 și 250 de dolari, bani pe care îi donează, la fiecare două luni, unei asociații caritabile care le trimite medicamente copiilor din Cuba.

Agentul lui, care l-a reprezentat peste 50 de ani, spune însă altceva: “Pentru el, cerşetoria este doar o altă formă de actorie”. Povestea lui, cel mai bogat cerşetor din lume, a fost relatată recent de cotidianul “The New York Times”.

Aici puteți vedea un film cu povestea vieții lui Irwin Corey

Irwin Corey este o adevărată legendă pentru pasionații de comedie din SUA.

A avut o carieră strălucitoare pe Broadway, este şi acum invitat la show-uri de televiziune celebre, precum cel al lui David Letterman, l-a avut partener pe Woody Allen şi încă mai joacă în teatre sau în cluburi.

Corey are un apartament de lux în New York

Irwin Corey nu este deloc sărac și spune că apartamentul lui luxos din Manhattan valorează nu mai puțin de 3, 5 milioane de dolari pe piața imobiliară.

L-a cumpărat în anul 1974, cu 175.000 de dolari.

În ultimii  17 ani, el a umblat cu mâna întinsă şi cu un cărucior, la un semafoar aflat pe East 35th Street, din Manhattan, oferindu-le şoferilor, contra a ceva mărunţiş, nişte ziare gratuite.

Cu barba albă și cu părul său încâlcit, Crey a ajuns un personaj pitoresc în zonă.

“Îmi place să ajut oamenii, de-asta o fac”, spune el. “Aproape fiecare șofer îmi dă câte un dolar. Ei cred că sunt vreun boschetar. Nu-i interesează ce fac cu banii și de aceea nici nu le spun unde ajung banii lor”, spune americanul cerșetor.

Corey a fost și personal în Cuba, pentru a dona bani pentru medicamentele copiilor de acolo.

Mândru, el le-a arătat jurnaliștilor un afiș expus pe perete , care îl înfățișează alături de președintele cubanez Fidel Castro.

Dictatorul i-a scris pe afiș și o dedicație – “Cu admirație, mulțumiri și afecțiune”.

Traian Bănică

FOTO – “The New York Times”