Anglia castiga campionatul Six Nations din 2020, dupa ce Irlanda a esuat la Paris

Categories SportPosted on

Anglia a castigat titlul de rugby al celor sase natiuni din 2020, dupa ce a lovit Italia sambata, dar a trebuit sa astepte rezultatul unui meci tensionat dintre Franta si Irlanda la Paris inainte de a putea sarbatori.

Echipa lui Eddie Jones a triumfat in ultima zi a celui care a devenit cel mai lung turneu din Sase Natiuni din istorie, din cauza intarzierii rezultate din blocarea initiala a COVID.

Victoria Frantei cu 35-27 asupra Irlandei a dat Angliei primul lor titlu din 2017, al treilea in cinci ani sub Jones si un al saptelea record in 21 de editii, de cand competitia a fost extinsa pentru a imbratisa Italia in 2000.

Dupa o prima repriza dezastruoasa la Roma, Anglia a crescut cu incredere pentru a inscrie cu relativa usurinta in a doua jumatate, lasandu-i pe irlandezi si francezi cu un munte de urcat. Irlanda a condus Franta la un moment dat, dar jocul a scapat de la ei si, cu asta, campionatul, deoarece aveau nevoie sa invinga Franta cu sase sau mai multe puncte dupa numarul Angliei impotriva italienilor.

Ben Youngs a marcat doua incercari in timp ce Anglia a castigat o victorie cu 34-5 si a devenit doar al doilea jucator care a castigat 100 de capete pentru tara dupa Jason Leonard.

Anglia va primi trofeul la intoarcerea in Marea Britanie, al carui prim-ministru, Boris Johnson, a anuntat un nou blocaj national care va incepe joi.

Anglia va zbura acasa duminica si va fi prezentata cu trofeul la intoarcere. Apoi vor avea o saptamana libera inainte de a juca Georgia, Irlanda si Tara Galilor in Cupa Natiunilor de Toamna.

Victoria lor vine la sfarsitul celor mai lungi Sase Natiuni din istorie dupa ce turneul a fost suspendat in martie din cauza pandemiei coronavirusului.

Femeile din Anglia au castigat deja titlul cu un joc de rezerva si se confrunta cu Italia in cautarea unui al doilea Grand Slam succesiv duminica.

Antrenorul principal al Angliei, Eddie Jones: „Sunt foarte mandru de toti jucatorii si personalul. Au reactionat superb la situatiile in schimbare din ultimele doua saptamani si au ramas concentrate asupra obiectivului de a castiga cele sase natiuni.” de asemenea, le multumesc tuturor sustinatorilor nostri. Este ciudat sa nu ai fani pe stadion si stim ca este un moment dificil pentru tara, dar am simtit sprijinul tau pe tot parcursul campaniei si asta face diferenta.

„Speram ca vom putea continua sa oferim mai multe momente bune fanilor nostri in urmatoarele saptamani.”

Capitanul Angliei Owen Farrell: „Este o realizare masiva pentru noi, ca grup, sa castigam cele sase natiuni Guinness in cel mai ciudat an si circumstante.

„Am muncit foarte mult in antrenamentele din ultimele saptamani pentru a ne pregati pentru jocul din Italia, am stiut ce trebuie sa facem si ne-am pastrat concentrarea si am obtinut rezultatul.

„Acesta este un grup minunat de jucatori, credem cu adevarat ca putem continua sa ne imbunatatim si sa realizam mai multe pentru Anglia.

„Stim cat de dificile sunt lucrurile pentru toata lumea acasa in acest moment si am spus de-a lungul taberelor noastre de pregatire cum vrem sa ne facem un pic pentru a face oamenii sa zambeasca.

„Speram ca am facut asta astazi si vom face mai mult la fel in toamna.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *