Şeful IGPR: “Avem destui beţivi, nenorociţi, care nu au fost daţi afară”

Categories La ziPosted on

Şeful IGPR: “Avem destui beţivi, nenorociţi, care nu au fost daţi afară”

“Eu aş vrea să se facă disponibilizări. În Poliţia Română e un moment deosebit de prielnic pentru asanarea mediului poliţienesc. Avem destui beţivi, nenorociţi, care nu au fost daţi afară, ci doar sancţionaţi pentru diverse abateri”, a declarat chestorul Liviu Popa, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), citat de Realitatea TV.

Popa a vorbit, la Cluj, despre proiectul de reorganizare a Poliţiei la care se lucrează.
Şeful IGPR a declarat că 7.000 dintre poliţişti au fost cercetaţi prealabil şi sancţionaţi pentru abateri disciplinare sau penale.

El a mai precizat recent că cele 2.834 de posturi de poliţie comunale vor fi desfiinţate, în baza unui proiect de reformare a instituţiei.

“Suntem singura ţară din Europa care are post de poliţie (comunal – n.r.). Nu putem să ne permitem luxul să ţinem trei poliţişti şi la o comună de 1.000 de locuitori, şi la o comună de 3.000 locuitori, şi la o comună de 5.000 locuitori. Nu ne putem permite luxul să ne distribuim resursele pe care le avem în mod haotic şi fără niciun fel de analiză pe ceea ce înseamnă riscurile şi vulnerabilităţile pe care le avem”, a declarat Liviu Popa.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Marian Gruia, a declarat că Liviu Popa trebuie să aducă dovezi la cele declarate. “Este o declaraţie care nu face cinste unui şef al Poliţiei Române. De când a fost numit şef al Poliţiei Române, domnul chestor Liviu Popa nu a consultat sindicatele. Vedem astfel de declaraţii pe posturile de televiziune. Iar această declaraţie, dacă nu o va şi proba, vom vedea ce vom face referitor la această declaraţie pentru că nu face cinste Poliţiei Române”, a declarat Marian Gruia.

Întrebat dacă există cazuri de poliţişti care consumă băuturi alcoolice în timpul activităţii, Marian Gruia a afirmat că “poate pădure fără uscături nu există. Însă, până acum, nu am văzut astfel de poliţişti în timpul serviciului sub influenţa băuturilor alcoolice, care să nu facă cinste uniformei de poliţist. Dar dacă dumnealui a constatat astfel de fapte şi nu a luat măsuri, este foarte grav”.