Stadioanele din Bucureşti ar putea găzdui exclusiv concerte

Categories La ziPosted on

Stadioanele din Bucureşti ar putea găzdui exclusiv concerte

Capitala ar putea avea în curând trei stadioane pustii, numai bune de vânzare. Steaua s-a mutat deja din Ghencea, Rapid le calcă pe urme steliştilor din cauza datoriilor, iar Dinamo are deja datorii foarte mari. Proprietarii arenei din Giuleşti au găsit o soluţie de avarie, iar dacă nu se înţeleg cu George Copos, introduc stadionul în circuitul de concerte.

Unii îl numeau templul fotbalului românesc, dar stadionul Ghencea este în prezent doar o umbră a ceea ce a fost – cu scaune rupte, gazon distrus și plin de buruieni.

Gigi Becali plătea o chirie de 25.000 de euro lunar, Ministerul Apărării a scmpit-o la 65.000 de euro, iar cele două părţi nu s-au mai înţeles.

La Dinamo, echipa de fotbal şi clubul sportiv au un contract de asociere. Borcea şi asociații săi plătesc 3.000 de euro lunar, plus utilităţi. Însă au adunat datorii de un milion de euro, iar Ministerul de Interne vrea să rupă această asociere şi cere o sumă de zece ori mai mare.

Rapidul a rămas deja fără contractul de închiriere pentru arenă, iar datoriile se ridică la 150.000 de euro, din 2008 şi până în prezent.

astfel, soluția pentru Steaua, Rapid şi Dinamo ar putea fi National Arena, pentru care primăria cere 35.000 de euro pe meci, cu toate utilităţile, paza şi serviciile medicale incluse.

Dacă vor considera că e mai rentabil, patronii echipelor de fotbal vor uita rapid tradiţia şi istoria stadioanelor proprii și vor renunța la ele definitiv.