SUA: Alertă de securitate pe câteva aeroporturi

Categories La ziPosted on

SUA: Alertă de securitate pe câteva aeroporturi

Câteva aeroporturi din Statele Unite ale Americii erau în alertă maximă vineri, după ce anchetatorii au găsit un pachet suspect într-un avion din Marea Britanie, relatează CNN, citat de Realitatea TV.

Anchetatorii au găsit o bombă ascunsă sub forma unui cartuş de imprimantă la bordul unui avion care se deplasa din Yemen către Chicago. Descoperirea a fost făcută atunci când aeronava a făcut escală la Londra, în noaptea de joi spre vineri.

Pachetul suspect a ieşit negativ la testele pentru material explozibil. Autorităţile  au inspectat zboruri cargo la Newark, statul New Jersey, la Philadelphia, în Pennsylvania, precum şi un camion al UPS la New York, suspectat că ar fi conţinut o bombă.
Poliţia investighează, de asemenea, un pachet suspect la centrul de distribuţie de pe aeroportul din East Midlands, în Marea Britanie.

Deocamdată nu s-a putut stabili o legătură între această anchetă şi cele care se desfăşoară la New Jersey, New York şi Pennsylvania.
Anchetatorii mai examinează două avioane UPS care au aterizat pe aeroportul internaţional din Philadelphia, iar un altul la aeroportul internaţional Newark Liberty din New Jersey. Autorităţile se concentrează cu precădere pe zborurile care vin din Yemen în Statele Unite.