Bucureşti: Soprana Roxana Briban s-a sinucis

Categories La ziPosted on

Bucureşti: Soprana Roxana Briban s-a sinucis

Artista suferea de o puternică depresie provocată de concedierea sa de la Opera Naţională Bucureşti

Soprana Roxana Briban (39 de ani) s-a sinucis sâmbătă seara. Artista a fost găsită moartă în locuinţa sa din Capitală de către soţul ei, Alexandru Briban.

“Când m-am întors acasă am găsit cheile în uşă, în interior. Nu am putut să descui. Am spart uşa cu un scaun şi am văzut-o în cadă pe soţia mea cu venele tăiate. Nu avea nici puls şi nici nu respira. Avea trei pungi menajere înfăşurate foarte bine în dreptul gâtului”, a declarat Alexandru Briban, soţul sopranei, la Realitatea TV.

El a povestit că soţia sa a avut un şoc puternic în 2009, când a fost dată afară de la Operă şi nu i s-a mai permis accesul în instituţie.

“Mi-a spus cu câteva săptămâni înainte că vrea să se omoare dar nu am crezut-o”, a adăugat Alexandru Briban.

Directorul Operei Naţionale Bucureşti susține că soprana și-a dat demisia

Pe de altă parte, Cătălin Ionescu Arbore, directorul Operei Naţionale Bucureşti, spune că în anul 2009, soprana Roxana Briban şi-a dat demisia, ci nu a fost concediată, relevă Antena 3.

“A suferit un şoc. Pe directorul de la Opera Naţională Bucureşti nu-l mai interesa, deşi avea una dintre cele mai bune voci şi o carieră internaţională. A suferit foarte mult atunci”, a spus Alexandru Briban.

Acesta a mai spus că Roxana Briban nu era la prima tentativă de sinucidere şi că urma un tratament anti-depresie.

“A fost la doctori, se mai liniştise. A mai avut tentative de sinucidere, dar nu de acest gen. Am putut să o salvez de fiecare dată”, a mai spus Alexandru Briban.

Soţul sopranei a precizat că trupul neînsufleţit al Roxanei Briban va fi depus luni la capela Bisericii Herăstrău, iar marţi, de la ora 10.30 va fi transportat la Cimitirul Herăstrău, unde artista va fi înmormântată.

Potrivit site-ului personal, Roxana Briban s-a dedicat vieţii muzicale de la vârsta de şase ani, prin studii de vioară şi canto, devenind în scurt timp solistă a Corului de Copii al Radiodifuziunii Române, cu care a susţinut peste 300 de concerte în ţară şi în străinătate.

A absolvit Universitatea de Muzică din Bucureşti în anul 2000 și a fost laureată a mai multor concursuri de canto.

A obţinut premiul “Ludovic Spiess”, din partea Forumului Muzical Român, şi distincţia “Vocea de Aur”, din partea Societăţii Române de Radiodifuziune.

Imediat după absolvire a debutat ca solistă a Operei Naţionale Bucureşti, cu rolul Contessa din opera “Le Nozze di Figaro” de W.A. Mozart.

Începutul carierei internaţionale este marcat de debutul la Wiener Staatoper, în anul 2003, cu rolul Micaela, din opera “Carmen” de Bizet.

De atunci, soprana română a devenit invitat permanent al scenei vieneze, încheind contracte până în stagiunea 2009 – 2010.

Roxana Briban a cântat pe scenele unor mari instituţii din lume, precum Volksoper Wien, Deutsche Oper Berlin, Théâtre du Capitole de Toulouse, Teatro Municipal de Santiago de Chile şi Het Muziektheater Amsterdam.