SUA: Camerista care îl acuză pe Strauss-Kahn, tot mai puțin credibilă

Categories La ziPosted on

SUA: Camerista care îl acuză pe Strauss-Kahn, tot mai puțin credibilă

Credibilitatea cameristei care îl acuză pe fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, de agresiune sexuală este pusă deja sub semnul întrebării, după ce procurorii au descoperit transferuri suspecte de bani în contul său şi că aceasta are legături cu traficanţi de droguri, relevă New York Times. În plus, ea a mințit în declarații de mai multe ori.

În aceste condiţii, procurorii s-au întâlnit joi cu avocaţii apărării şi au discutat despre o eventuală renunţare la acuzaţii.

Procurorii ar putea renunţa la acuzaţiile de viol împotriva fostului şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, după ce au descoperit că menajera care îl acuză nu este nici pe departe credibilă.

Faptul că între cei doi au existat raporturi sexuale nu este pus la îndoială, ci contextul în care s-au petrecut lucrurile.

Potrivit “Business Inisder”, procurorii consideră că dovezile aduse contra fostului şef al FMI prezintă “lipsuri majore” şi au început să pună la îndoială “multe dintre lucrurile pe care menajera le-a spus în legătură cu circumstanţele în care s-ar fi produs violul”.

Strauss-Kahn a fost pus sub acuzare, printre altele, pentru agresarea sexuală a cameristei la începutul lunii mai, în timp ce aceasta făcea curat în camera lui de hotel din New York.

Iniţial, procurorii au insistat pe caracterul presupusei victime, în vârstă de 32 de ani – o mamă singură, muncitoare, care a cerut azil când a imigrat în SUA din Guinea – însă una dintre sursele citate de ziarul american a declarat că aceasta a minţit în repetate rânduri după formularea acuzaţiilor iniţiale.

Camerista ar fi sunat un bărbat aflat în închisoare pentru deţinerea a aproape 200 de kilograme de marijuana, la o zi după presupusa agresiune.

În cursul conversaţiei telefonice, cei doi ar fi discutat despre avantajele unei acţiuni în justiţie.

Procurorii au descoperit discrepanţe şi între ceea ce le-a spus femeia despre cererea sa de azil şi conţinutul documentului.

În plus, în contul său bancar au fost transferaţi 100.000 de dolari în ultimii doi ani, sumă pe care nu a putut să o justifice.

O altă minciună spusă de aceasta este că ar deţine un singur telefon, când de fapt anchetatorii au descoperit că plăteşte lunar sute de dolari către cinci companii de telefonie mobilă.

Inadvertenţele dintre declaraţiile presupusei victime a lui Dominique Strauss-Kahn şi dovezile găsite de procurori i-au făcut pe aceştia să se gândească serios să claseze cazul.

Până una alta, Strauss-Kahn ar urma să compară sâmbătă în faţa instanţei, care ar putea decide diminuarea cauzţiunii stabilite iniţial.

Procurorii ar urma să-i comunice judecătorului că au probleme cu acest caz, după descoperirea unor informaţii noi.

Strauss-Kahn a pledat nevinovat de agresiune sexuală, iar avocaţii au sugerat că orice contact sexual cu acuzatoarea a fost consensual.