Transplant de rinichi pentru 100 de pacienţi infectaţi cu E.coli

Categories La zi, trimitere dreaptaPosted on

Transplant de rinichi pentru 100 de pacienţi infectaţi cu E.coli

FOTO Agerpres

UPDATE 2

Nu mai puțin de 100 de pacienţi germani infectaţi cu E.coli ar putea avea nevoie de transplant de rinichi pentru a supravieţui. Avertismentul a fost lansat în publicaţia “Bild am Sonntag” de către un politician din opoziţie, purtător de cuvânt în probleme de sănătate al social-democraţilor germani. În caz contrar, bolnavii vor fi nevoiţi să facă dializă tot restul vieţii. 35 de oameni au murit până acum din cauza bacteriei ucigaşe, iar alţi 3.000 s-au îmbolnăvit. Politicianul cere schimbarea procedurilor, în cazul unei noi epidemii. Pe de altă parte, ministrul german al Agriculturii a declarat că se impun modificări ale reglementărilor în domeniul alimentar.

UPDATE 1

Bacteria E.coli a ucis 35 de persoane

Încă două persoane din Germania au decedat recent din cauza infectării cu tulpina virulentă a bacteriei E.coli enterohemoragică (Eceh), bilanţul total al epidemiei ridicându-se la 35 de morţi. “Am ajuns la 34 de morţi în Germania”, a declarat Guenther Dettweiler, purtător de cuvânt al Institutului Federal Sanitar “Robert Koch”. Acestora li se adaugă un deces înregistrat în Suedia. Potrivit autorităţilor sanitare, din cele 34 de victime germane, 22 de persoane au decedat din cauza unui sindrom hemolitic şi uremic (SHU), complicaţia renală cea mai gravă a maladiei, iar celelalte 12 persoane din alte motive legate de infecţie. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) menţionează că, în afara deceselor înregistrate din cauza bacteriei ucigaşe, mai sunt 3.255 de îmbolnăviri confirmate sau suspecte, în 16 ţări (Germania, Danemarca, Suedia, Austria, Canada, Franţa, Cehia, Grecia, Olanda, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Statele Unite).

Potrivit OMS, cu excepţia a cinci dintre cazuri, toate celelalte au legătură cu Germania.

Sursa bacteriei este Germania

După două săptămâni de decizii şi acţiuni şovăielnice și contradictorii, Germania a anunţat vineri că a descoperit sursa care a provocat epidemia de E.Coli.

De vină ar fi seminţele germinate, pe care medicii germani le suspectaseră încă de acum câteva zile. Bilanțul a ajuns la 33 de morţi şi peste 3.000 de bolnavi în spitale.

Pagubele pentru fermierii europeni sunt foarte mari. Bulgaria intrase în alertă după ce un bărbat a murit joi. Autorităţile de la Sofia au anunţat însă că decesul nu a fost provocat de E.coli.

Analizele i-au dus pe medicii germani la seminţele germinate produse în Saxonia Inferioară, pe care le testaseră şi săptămâna trecută fără rezultat.

Mai multe ferme din zonă sunt acum monitorizate de oficialii sanitari germani. În urma descoperirii, medicii nemţi au dat undă verde populaţiei să consume salată, roşii şi castraveţi, nu însă şi seminţe germinate.

Descoperirea se bazează pe un studiu efectuat pe persoane care călătoreau împreună cu un autobuz şi care au mâncat în acelaşi restaurant: fiecare pasager care a ales o mâncare cu seminţe germinate s-a îmbolnăvit, suferind de diaree cu sânge, primul semn al infecţiei.

“Deocamdată nu putem să ridicăm alerta în totalitate. Din păcate, aşteptăm mai multe infectări, dar numărul îmbolnăvirilor noi a scăzut semnificativ. Şi acesta este un motiv pentru a fi optimişti”, a declarat Comisarul european pentru sănătate, John Dalli.

În Spania, gafa medicilor germani ce anunţaseră că sursa epidemiei ar fi castraveţii iberici a adus pagube de sute de milioane de euro. Pierderi au fost raportate însă şi în alte ţări europene, inclusiv în România.

UE a crescut la 210 milioane de euro oferta de compensaţii pentru fermierii afectaţi de criza E.coli.