TRIBUNALUL CONSTANŢA: MIRCEA BĂSESCU, fratele preşedintelui României, RĂMÂNE ÎN AREST PREVENTIV! Hotărârea Instanţei nu este definitivă…

Categories SocialPosted on

Conform agenţiei de presă MEDIAFAX, Mircea Băsescu (fratele preşedinteluui României, Traian Băsescu) şi Marian Căpăţână, trimişi în judecată în dosarul privind o mită, care ar fi fost (aşa cum afirmă procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie / DNA), primită, pentru a realiza trafic de influenţă, de la familia interlopului ţigan Sandu Anghel, poreclit “Bercea Mondial(u)”, rămân în arest preventiv, după ce Tribunalul Constanţa a constatat, astăzi, luni – 8 septembrie 2014, legalitatea şi temeinicia luării măsurii arestării preventive.

Mircea Băsescu a fost adus, astăzi, în jurul orei 10.00, la Tribunalul Constanţa, cu o dubă a Poliţiei, şedinţa de judecată începând la ora 11.00.

Şedinţa s-a desfăşurat cu uşile închise, iar Mircea Băsescu a părăsit sediul Tribunalului Constanţa puţin după ora 12.30, Instanţa rămânâd apoi în pronunţare.

Întrebat, la plecarea de la Tribunalul Constanţa, de către jurnalişti, dacă are speranţe în legătură cu verdictul magistraţilor, Mircea Băsescu a răspuns:… „Am!”, după care s-a urcat în dubă.

Ulterior, Tribunalul Constanţa a constatat legalitatea şi temeinicia luării măsurii arestării preventive, faţă de Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.

„Constată legalitatea şi temeinicia luării măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Mircea Băsescu şi Marian Adrian Căpăţână – prin încheierea FN /din data de 20.06.2014 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti- Secţia I penală (dosar nr. 21084 / 3 / 2014), menţinută prin încheierea nr. 439 / 27.06.2014, (dosar 21084 /3 / 2014) a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti- Secţia I Penală”, se arată în decizia Instanţei constănţene.

Astfel, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest.

De asemenea, Instanţa a respins, ca nefondate, cererile lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, de revocare a măsurii arestării preventive cu încarcerare şi înlocuire cu arestul preventiv la domiciliu sau cu măsura eliberării sub control judiciar.

Aşadar, Tribunalul Constanţa a respins cererea lui Mircea Băsescu de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar, dar şi pe cea a lui Marian Căpăţână de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar.

Decizia magistraţilor NU ESTE DEFINITIVĂ şi poate fi contestată, la Instanţa imediat superioară, adică: Curtea de Apel Constanţa, în termen de 48 de ore de la comunicare.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în data de 14 iulie 2014, în stare de arest preventiv, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni la judecători, pentru ca aceştia să dispună o sentinţă favorabilă, într-un proces penal al lui “Bercea Mondial”.

Dosarul în care Mircea Băsescu a fost trimis în judecată, pentru trafic de influenţă, iar Marian Adrian Căpăţână pentru complicitate la această infracţiune, a fost înregistrat la Secţia Penală a Tribunalului Constanţa.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie 2014, după ce familia lui “Bercea Mondialu” a făcut publice înregistrări, audio şi video, făcute pe ascuns, de către fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă, de care este acuzat fratele şefului statului roman.

Potrivit procurorilor anticorupţie, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis “Bercea Mondial(u)”, s-a luat măsura arestării preventive, de către Tribunalul Olt, acuzat fiind de tentativă de omor, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză.

Ulterior, pentru că “Bercea Mondialu” nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpăţână şi suma de 350.000 de euro, în acelaşi scop.

Anchetatorii susţin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpăţână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro.

Marian Căpăţână este acuzat că şi-a însuşit suma de 350.000 de euro, din totalul de 600.000 de euro, primiţi de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.

În cauză, a fost instituit sechestrul asigurător, pe bunuri immobile, aflate în proprietatea lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.

Pe de altă parte, în urma unei plângeri făcute de către Mircea Băsescu, ginerele lui “Bercea Mondialu”, Marius Constantin, a fost trimis în judecată pentru şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă, în timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, şi fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost deferiţi Justiţiei, pentru şantaj, cu circumstanţe agravante.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi Florin Anghel, fiul cel mare al lui “Bercea Mondialu”, pentru trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, în timp ce mama acestuia, Fănica Anghel, a fost deferită Justiţiei pentru şantaj.

Tot Tribunalul Constanţa judecă şi acest dosar, în care fratele preşedintelui României, apare ca parte vătămată şi în care inculpaţi sunt cinci (5) membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis “Bercea Mondial”: soţia acestuia, Fănica Anghel, cei doi fii şi fiica, Florin, Grinică Ion şi Izaura Anghel, ca şi concubinul acesteia din urmă, Marius Constantin, toţi fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

(Sursa documentară: MEDIAFAX)

Foto: MIRCEA BĂSESCU şi Sandu Anghel, zis „Bercea Mondial(u)”, interlop ţigan (sursazilei.ro)