TULCEA: S-a dat în folosinţă prima staţie românească de epurare, finanţată prin POS – Mediu, dimensionată pentru 100.000 locuitori!

Categories SocialPosted on

Astăzi, joi – 22 mai, a fost inaugurată staţia de epurare a apelor uzate, din municipiul Tulcea.
președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la conferința de presă organizată cu ocazia inaugurării stației de epurare din municipiul Tulcea.

La eveniment au participat: primarul municipiului Tulcea – Constantin Hogea, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea (CJT) – Horia Teodorescu, directorul “AquaServ” – Ionel Caraman, vicepreşedintele CJT – Vasile Strat, cei doi viceprimari ai municipiului, guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) – Edward Bratfanof, reprezentatul constructorului – Cornel Georgescu, directori ai serviciilor deconcentrate şi consilieri locali şi judeţeni.

Conform reprezentanților „AquaServ”, Tulcea este primul oraș care a finalizat, prin Programul Operațional Sectorial Mediu (POS M), o stație de epurare pentru o capacitate de 100.000 de locuitori!

Investiția în cauză a fost parte din amplul proiect finanțat cu fonduri europene, „Master Plan” – ul în valoare de peste 114 milioane de euro (!), care prevede investiții pentru mai multe localități din județ.

„Vorbim despre o investiţie foarte importantă, mai ales dacă luăm în calcul faptul că până acum apa menajeră se deversa direct în Dunăre, fără a fi tratată!… A fost un proiect care, din punct de vedere administrativ, a început în 2008, şi care a avut un drum foarte complicat. A fost o provocare pentru noi!“, a declarat primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

„Este una dintre cele mai importante proiecte realizate la nivelul municipiului, o investiţie benefică, dar, în acelaşi timp,… obligatorie, în actualul context! Este de dorit ca astfel de proiecte să fie continuate în judeţul Tulcea“, a spus președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

FOTO: realitatea.net