Un avion mic s-a prăbușit între Deva şi Alba Iulia

Categories La ziPosted on

Un avion mic s-a prăbușit între Deva şi Alba Iulia

UPDATE 2

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat în urmă cu puţin timp că pilotul, un cetăţean german în vârstă de 47 de ani, a murit.

Deşi toată lumea ştia că avionul zbura între Şibot şi Deva, aparatul a ajuns în partea opusă a judeţului Hunedoara. Avionul fost zărit în mijlocul unei păduri din apropiere de comuna Baru de către un pilot plecat în căutarea aparatului de zbor.

O echipă formată din poliţişti criminalişti, sub coordonarea unui procuror, împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Aeronautice Române, fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul aviatic din Hunedoara, soldat cu decesul pilotului, informează Parchetul General.

UPDATE 1

Epava avionului dispărut luni seară în zona Deva- Alba a fost găsită marți, la prânz. Aparatul de zbor s-a prăbuşit în zona localităţii Baru din judeţul Hunedoara, la aproximativ 60 de kilometri distanță de locul din care decolase.

Aeronava se află într-o zonă greu accesibilă, iar mai multe echipaje ale ISU se îndreaptă către locul în care s-a prăbuşit avionul.

…………………………………

Un avion de mici dimensiuni a dispărut luni seară fără urmă. Aparatul nu era înregistrat pe radare, fiind vorba despre un zbor de agrement. Avionul a fost împrumutat unui om de afaceri, pilot cu experienţă, care ar fi lăsat un bilet de adio înainte de decolare.

Avionul de mici dimensiuni a decolat de pe Aerodromul Săuleşti, din Hunedoara, în jurul orei 17.00, fiind pilotat de un om de afaceri german.

Trebuia să fie un zbor de agrement, de scurtă durată, dar pilotul nu a mai aterizat. La ora 20.00, ofiţerul de serviciu al aerodromului a anunţat că nu mai ştie nimic de avion.

Germanul ar fi lăsat un bilet de adio familiei sale

Ofiţerul de serviciu nu a putut să dea detalii despre acest zbor pentru că angajaţii aerodromului au avut liber de Rusalii.

Turnul de control nu funcţionează când angajaţii au liber, iar piloţii privaţi ţin legătura cu cei de la aviaţia militară din Alba.

Poliţiştii din Hunedoara au intrat în alertă şi au plecat să caute aparatul de zbor, dar nu au aflat mare lucru.

Se pare că pilotul a mai efectuat zboruri de agrement de la Deva către Alba Iulia, iar maşina acestuia a rămas în parcarea aerodromului.

Polițiștii au aflat că omul de afaceri care a închiriat avionul le-ar fi trimis celor dragi mesaje de adio înainte de a zbura.

Astfel, ei iau în calcul varianta ca bărbatul să se fi prăbuşit intenţionat.