Șefa Secretariatului General al Guvernului, revocată din funcţie

Categories La ziPosted on

Șefa Secretariatului General al Guvernului, revocată din funcţie

Premierul Emil Boc a declarat vineri, după şedinţa de guvern, că a decis revocarea din funcţie a şefului Secretariatului General al Guvernului, Daniela Andreescu.

Primul ministru a susţinut că a hotărât revocarea din funcţie a ei pe baza unei “decizii administrative suverane”, fără să primească vreo informare din partea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Guvernul a fost informat oficial de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) că există premise pentru încălcarea legislaţiei privind conflictul de interese de către şeful SGG, Daniela Andreescu, prin spaţiul RA-APPS atribuit soţului acesteia, au declarat anterior surse oficiale.

Premierul Emil Boc a convocat-o vineri în biroul său pe Daniela Andreescu, secretar general al Guvernului, pentru o discuţie privind spaţiile RA-APPS atribuite de aceasta membrilor familiei, au declarat agenţiei surse oficiale.

“Discuţiile sunt tensionate, iar premierul ţipă de se aude prin uşă”, au afirmat sursele.

Surse oficiale au declarat anterior, că mai mulţi lideri din PDL i-au solicitat premierului Emil Boc să aibă o discuţie cu secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, privind spaţiile atribuite de aceasta membrilor familiei şi să o demită din funcţie în cazul în care şeful SGG nu prezintă explicaţii suplimentare “mulţumitoare”.

“Liderii partidului i-au transmis premierului că explicaţiile de până în prezent ale Danielei Andreescu nu sunt mulţumitoare şi i-au cerut să discute cu aceasta şi să o demită în cazul în care aceasta nu poate prezenta alte argumente în apărarea sa”, au spus sursele.

Secretariatul General al Guvernului susţine că şeful SGG, Daniela Andreescu, a sesizat personal, marţi, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru a analiza cazul său, în urma informaţiilor publicate în presă privind un conflict de interese ca urmare a spaţiilor RA-APPS atribuite familiei sale.

“În data de 22 noiembrie, secretarul general al Guvernului, Daniela Nicoleta Andreescu, a sesizat personal Agenţia Naţională de Integritate, urmare subiectelor apărute în mass-media privind un posibil conflict de interese. Sesizarea a fost înregistrată la ANI cu nr.3187/ 22.11.2011″, se arată în comunicatul SGG.

Agenţia Naţională de Integritate a confirmat indirect, joi, că analizează cazul şefei SGG Daniela Andreescu, precizând că ANI nu poate da informaţii cu privire la cauzele aflate pe rolul său.