Remus Cernea: ”M-am împrietenit cu ÎPS Teodosie”. Vezi care sunt modelele politice ale deputatului

Categories PoliticaPosted on

Remus Cernea a avut o discuţie privată cu arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, la finalul unei emisiuni radiofonice a postului Arhiepiscopiei Tomisului. Mărturisirea a fost făcut-o câteva ore mai târziu la întâlnirea cu presa locală. Iscodit din toate părţile, Cernea a precizat că întâlnirea cu ÎPS Teodosie, „a fost o discuţie civilizată, un bun prilej de a ne cunoaşte. Suntem doi oameni cu convingeri puternice, pe care le apărăm. A fost un excelent punct de început. Dialogul va continua, eu aşa îmi doresc“, a declarat deputatul de Constanţa.
Temele de discuţie au vizat atât finanţarea bisericii cât şi legalizarea parteneriatului civil între heterosexuali sau persoanele de acelaşi sex. „Nu mi-a reproşat nimic. Consider că tocmai ne-am împrietenit” a declarat Cernea într-o conferinţă de presă. La finalul vizitei în Palatul Arhiepiscopal, Cernea a primit şi un dar cu dedicaţie de la directorul Radio Dobrogea, preot Eugen Tănăsesc. Cartea , „Învăţătură de credinţă ordodoxă”, însoţită de îndemnul: „cunoaşte şi apoi decide”.

Reacţia henofobă a senatorului Haşotti a avut ecouri în Parlamentul European

În altă ordine de idei, Remus Cernea s-a arătat încântat de sprijinul a 65 de parlamentari europeni, printre care şi Norica Nicolai de la PNL şi Minodora Cliveti de la PSD, care au sesizat CNCD, reacţionând astfel faţă de „atitudinile cu caracter jignitor, homofob, exprimate de senatorul Puiu Haşotti” În opinia deputatului Remus Cernea , „declaraţiile politice de cele ale lui Haşotti pot contribui la ostracizarea persoanelor de altă orienatre sexuală , la diverse forme de discriminare împotriva lor, la încurajarea unor comportamente cu caracter homofob în ţara noastră, ceea ce este regretabil. La nivel atât de înalt, din Senatul României, astfel de reacţii sunt inacceptabile” Cât priveşte „recidiva” din partea deputatului liberal Octavian Bot care a spus ieri că „nu este de acord cu legalizarea căsătoriei între homosexuali afirmând,în glumă, că în acest ritm se poate ajunge chiar la căsătoria între femei şi cal”, Cernea este de părere că o asemenea declaraţie „are un caracter homofob şi asociază homosexualitatea cu zoofilia ,ceea ce este o aberaţie, este o declaraţie jignitoare faţă de femei”.

Modelele politice ale lui Cernea: Ponta şi Weber

Modelele din politica românească ale deputatul USL de Constanţa ,Remus Cernea sunt europarlamentarul Renate Weber şi Victor Ponta, pe care îi respectă chiar dacă nu a fost întodeauna de acord cu lucrurile pe care le-au promovat. Renate Weber este „un om politic serios, matur şi care prin tot ceea ce a făcut, s-a bazat, a sprijinit şi a promovat valorile democratice pe care le susţin şi eu”. Despre Victor Ponta spune este „un om tânăr şi cu vederi deschise şi novatoare. Nu sunt întotdeauna sunt de acord cu Victor Ponta şi uneori mi-am exprimat puncte de vedere critice sau diferite, de exemplu în cazul gazelor de şist, unde noi verzii ne opunem”.

„De Înviere stau acasă lucrez”

Remus Cernea a declarat că în minivacanţa de 1 mai şi în zilele de Paşte nu va merge la biserică, în schimb nu va pleca în vacanţă ci va sta acasă pentru a lucra în linişte la proiectele sale, pe care speră să le vadă aprobate până la finele sesiunii parlamentare.