E OFICIAL: Turkish Airlines zboară de pe Kogălniceanu. Vezi de când

Categories EconomicPosted on

 

După mai multe săptămâni de știri contradictorii, reprezentanții Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu au anunțat, în această diminață, că Turkish Airlines va zbura din Constanța.

Cristian Moldovanu, reprezentantul AIMK, a precizat că Turkish Airlines a pus în vânzare, începând de astăzi, bilete de avion pe relația Constanța – Istanbul, la prețul de 99 de euro. ”Prima cursă are loc pe 7 iunie”, a subliniat acesta. Plecarea are loc la ora 15.15, iar zborul durează o oră și 10 minute. Acesta se efectuează cu un Airbus A319. Vă puteți întoarce din Istanbul peste o săptămână, cu un zbor programat la ora 13.05. Atenție, însă. Prețul acesta nu permite schimbarea rezervării, nici pentru o taxă suplimentară.

Zborurile vor avea loc timp de trei zile pe săptămână: miercuri, vineri și duminică.

Cursa Constanța – Istanbul a fost anunțată de la începutul anului, apoi anulată. Se pare că operatorul aerian a avut probleme în procurarea de noi aeronave.

Cursa este importantă atât pentru comunitatea turcă din Constanța, pentru oamenii de afaceri de aici, cât și pentru cei care vor să călătorească mai departe spre Orient, Istanbul fiind principalul nod aerian spre această zonă a lumii.

De pe aeroportul din Constanţa operează zboruri şi low-costul Ryanair, care are curse spre Pisa şi Bergamo din martie. Aeroportul Mihail Kogălniceanu a avut anul trecut 94.618 pasageri, în creştere cu 11% faţă de anul anterior, dar mult sub numărul de pasageri din Cluj, de exemplu, care depășește un milion anual.