Un Bute de 3 milioane de dolari

Categories SportPosted on

Un Bute de 3 milioane de dolari

Pugilistul Lucian Bute ar câştiga trei milioane de dolari în cazul în care ar boxa astăzi cu canadianul Jean Pascal, un astfel de meci fiind considerat de mare interes, conform estimărilor specialiştilor, informează “The Montreal Gazette”.

INVINCIBIL. Lucian Bute nu a pierdut nici un meci la profesioniști

Potrivit colaboratorului lui Pascal, Russ Anber, un meci cu Bute ar fi cel mai important din istoria boxului canadian . “Fără îndoială, va fi cel mai mare, cel mai important meci care s-a disputat vreodată în Canada între doi canadieni. În acest moment nu există nimeni pe planetă care să le aducă acestor doi pugilişti mai mulţi bani decât ar câştiga unul împotriva celuilalt”, a afirmat Anber.

Agentul Don Majeski a subliniat, de asemenea, importanţa unei eventuale confruntări Bute-Pascal. “În acest moment, ar fi cu siguranţă ca un meci Ali-Frazier al Canadei. Ambii pugilişti au nevoie de mai multă expunere internaţională pentru ca acest meci să fie o megaluptă, nu doar pentru Canada, ci şi în plan internaţional. Cred că ambii sportivi pot învinge pe oricine în categoria lor”, a spus el.

Momentul oportun

Promotorul lui Jean Pascal, Yvon Michel, consideră că ar fi păcat dacă Bute şi canadianul nu s-ar confrunta cât mai curând: “Lucian ar trebui să realizeze că are deja 30 de ani şi că Jean are 27 şi devine din ce în ce mai bun. Cu cât trece mai mult timp, cu atât Jean Pascal va fi mai bun. Ar fi păcat dacă aceşti pugilişti nu se vor întâlni când sunt în cea mai bună formă”.

Lucian Bute a declarat, în această săptămână, pentru un post de radio din Montreal, că în mod sigur va boxa cu Jean Pascal în viitor, iar dacă atât el, cât şi canadianul vor munci şi îşi vor dezvolta carierele, va fi o megaluptă.

“Depinde de promotori (n.r. – când va boxa cu Jean Pascal). Se va întâmpla acest lucru, nu ştiu când, poate peste câteva luni, poate după un an, doi, dar cu siguranţă va avea loc acest meci. Cei de la HBO sunt interesaţi şi Pascal a făcut o declaraţie în acest sens sâmbăta trecută. Acum există un interes uriaş în Quebec, dar dacă vom munci amândoi şi ne vom dezvolta carierele, va fi o megaluptă”, a spus Bute.

Bute (26 de victorii şi nici o înfrângere) şi-a apărat pentru a cincea oară titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, în faţa pugilistului columbian Edison Miranda, într-o gală ce a avut loc pe 17 aprilie la Centre Bell din Montreal (Canada).

IBF l-a desemnat pe americanul Jesse Brinkley (35 de victorii, dintre care 22 prin KO, şi cinci înfrângeri, două prin KO) drept challenger obligatoriu al lui Bute, cei doi urmând să se întâlnească în data de 15 octombrie la Montreal.

Jean Pascal l-a învins sâmbătă pe americanul Chad Dawson. După această victorie, el a declarat că este “regele” în Montreal şi că “un rege nu aleargă după alţi regi”, făcând referire la Lucian Bute şi la faptul că românul ar trebui să fie cel care să îl provoace.

ADVERSAR. Jean Pascal se crede rege

Pascal vorbește mult

“Este stilul lui Pascal, el este un om care vorbeşte mereu. După cum ştiţi, eu nu vorbesc mult, dar va fi un moment special când acest meci va avea loc. Deocamdată sunt concentrat pentru următoarea mea confruntare, rămân la 76,2 kilograme, cred că este cea mai bună categorie şi mai am multe de făcut la această greutate”, a afirmat Lucian Bute, menţionând că are de gând să epuizeze variantele la actuala sa categorie de greutate, înainte de a boxa cu Pascal.

“Este foarte dificil să urci în greutate şi apoi să revii. Pascal este cel care avea 76,2 kilograme şi a decis să urce la 79,4, nu eu. Sunt dispus să urc în greutate, dar nu acum”, a adăugat el. Întrebat care este “regele boxului” în Montreal, Lucian Bute a râs, după care a spus că se va vedea în ring cine este mai bun.

“Nu m-am declarat niciodată rege, acesta este stilul lui Pascal, nu al meu. Îi respect stilul şi capacitatea de pugilist. Într-o bună zi ne vom întâlni în ring, iar atunci vom vedea care este mai bun”, a afirmat Bute.

Următorul pe listă, Mendy

Până una-alta, Lucian Bute îşi va apăra titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, în faţa francezului Jean-Paul Mendy, în cazul în care îl va învinge, pe 15 octombrie, pe americanul Jesse Brinkley. Mendy a devenit challenger după ce a fost declarat învingător, la Las Vegas, în confruntarea cu australianul Sakio Bika.

Francezul a fost făcut KO de australian în prima rundă, dar Bika a fost descalificat, fiind considerat vinovat că l-a lovit pe adversarul său când acesta avea un genunchi la podea. Lovitura litigioasă l-a făcut KO pe pugilistul în vârstă de 36 de ani, care are în palmares 29 de victorii şi un meci nul. Francezul a fost transportat la spital din precauţie, iar acum se simte bine.

Campionul mondial a declarat la plecarea în Canada că este dezamăgit de faptul că până acum nu a primit nici un răspuns concret în ceea ce priveşte organizarea următorului său meci în România. “Avem nişte promisiuni care s-au făcut, dar nimic concret. Eu sper din tot sufletul ca meciul să aibă loc în România, dar nu depinde de mine. Eu mă întorc la Montreal să-mi reiau pregătirile şi să fiu în cea mai bună formă.

Dacă se va disputa meciul în România şi va avea loc pe un stadion, afară, cu siguranţă că trebuie să mă pregătesc şi pentru astfel de condiţii. Sunt puţin dezamăgit că nu am primit nici un răspuns până în momentul acesta, dar eu sunt sportiv şi îmi fac datoria la antrenamente şi în ring”, a spus Bute, care a profitat de vacanţă şi a stat cât mai mult timp lângă familia sa.

“M-am simţit foarte bine în vacanţă, m-am relaxat şi am stat foarte mult timp cu familia mea, pentru că iar voi fi plecat 3-4 luni şi nu-i voi mai vedea. Mi-am încărcat bateriile şi pot să mă apuc de antrenamente”, a adăugat Bute.

Claudiu MIHALACHE