„U” Cluj revine după 15 ani

Categories Sport, trimitere dreaptaPosted on

„U” Cluj revine după 15 ani

Campioni cu 600.000 euro
După 15 ani, Universitatea Mobitelco Cluj a redevenit campioana României la baschet masculin, întrerupând dominația de şapte ani a echipei CSU Ploiești. Clujenii au reușit să câștige cu 4-2 finala cu echipa prahoveană, reînnodând șirul succeselor, care mai cuprinde încă patru titluri, toate de pe vremea lui Ghiță Mureșan, Bruno Roșnafschi, Marcel Țenter (actualul antrenor principal al echipei), Pavel Corui  sau Mircea Cristescu (acum directorul executiv al clubului).

Echipa din Cluj a cucerit titlul având un buget de 600.000 euro. Mult? Puțin? Greu de spus pentru baschetul românesc.

Clar e faptul că cea mai mare parte a acestor bani merge spre salarii, „U” fiind o echipă la care predomină jucătorii străini, Tyler Morris, Zoran Krstanovic (cel mai bun recuperator al echipei), Robert Thomson, Branko Cuic (cel mai bun pasator) sau Kyndall Dykes (cel mai bun marcator) având o cotă ridicată pentru campionatul nostru.

Rămâne să vedem dacă echipa va avea fonduri pentru a-și păstra lotul de jucători și, mai ales, pentru a încerca o participare onorabilă în cupele europene.

Cu 4.000 de fani în spate, care au umplut mereu până la refuz tribunele sălii de pe malurile Someșului, „U” se poate bate cu oricine!