Fapta săptămânii: Râul Jiu * Un tânăr a salvat o fată de la înec

Categories opinii, trimitere dreaptaPosted on

Fapta săptămânii: Râul Jiu * Un tânăr a salvat o fată de la înec

O fată de 13 ani, care a încercat săptămâna trecută să se sinucidă, sărind în râul Jiu, a fost salvată de un tânăr de 22 de ani, Alexandru Copotoiu, care și-a riscat viața aruncându-se după ea. Adolescenta se afla la a patra tentativă de sinucidere!

Timp de doi ani, Alexandru Copotoiu a fost soldat voluntar. El locuiește în comuna Bălești, județul Gorj. Tânărul a absolvit Liceul Auto, iar după terminarea cursurilor a ales cariera militară.

După ce a reușit la examenul de admitere, s-a angajat în cadrul Armatei, la arma vânători de munte, în localitatea Brad din județul Hunedoara.

A lucrat ca soldat gradat voluntar din septembrie 2008 până în anul 2010. „Îmi plac disciplina și ordinea, tocmai de aceea am ales să fiu voluntar în armată”, declară Alexandru.

Tânărul a dat o dovadă de mare curaj când a sărit în Jiu după adolescenta ce era să se înece. El a fost singurul care s-a aruncat în apă, deși în zonă se aflau mai mulți tineri ce ar fi putut interveni.

Tânărul povestește: „Mă plimbam prin parc, eram cu doi prieteni și cu verișorul meu, în zona Muzeului de Artă.

La un moment dat, a strigat un domn mai în vârstă la noi, dacă știm să înotăm, pentru că e o fată în apă și se îneacă. M-am dus la pod, am văzut fata în apă, deja începuse să se scufunde. Am stat 20 de secunde, am dat tricoul și adidașii jos și am sărit după ea. Nu mi-a fost teamă. Am sărit de pe pod, dar nu am atins jos cu picioarele, apa este destul de mare acolo”.

Alexandru a înotat aproximativ șase metri, a apucat-o pe adolescentă de mână și a adus-o lângă piciorul podului. Apoi a scos-o, împreună cu verișorul său, pe pod.

Fata a fost dusă la Spitalul 700. Alexandru, salvatorul ei, a fost de câteva ori la spital, ca s-o încurajeze.

Adrian BUCURESCU