Un vapor cu trei marinari români este sechestrat în Franţa

Categories La ziPosted on

Un vapor cu trei marinari români este sechestrat în Franţa

Trei marinari români au rămas fără apă la bord, după ce nava lor, “Anita”, a fost pusă sub sechestru marţi de autorităţile din portul francez Frouard din nord-estul ţării, informează Realitatea TV.

Francezii au luat această măsură din cauză că nava a provocat, la 18 decembrie, un accident ale cărui pagube se ridică la circa trei milioane de euro.

Nava “Anita”, încărcată cu 850 de tone de sare, tracta o barjă de 80 de metri, când a lovit, în dimineaţa zilei de 18 decembrie, un baraj al unei hidrocentrale de pe râul Moselle.

Autorităţile franceze spun că accidentul s-a produs din cauza unei erori de navigaţie a echipajului românesc, dar comandantul susţine că de vină au fost condiţiile meteo, din cauza cărora nu a văzut semnalizarea care îi interzicea navigaţia pe partea dreaptă a râului.

În urma accidentului, barajul hidrocentralei a fost secţionat în două, iar producţia electrică a fost oprită. Nivelul râului Moselle a scăzut cu 1,5 metri, iar coca vasului s-a înămolit pe fundul râului. A fost nevoie de o macara de 700 de tone pentru a degaja o parte a încărcăturii vasului, pentru ca acesta să poată fi remorcat şi adus, la 22 decembrie, în portul Frouard.