Va fi cancerul tratat doar cu… o injecție?

Categories trimitere dreapta, ViațăPosted on

Va fi cancerul tratat doar cu… o injecție?

Un vaccin care distruge tumorile ar putea să devină în scurt timp cea mai folosită terapie contra cancerului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Leeds din Marea Britanie.

În trecut, oamenii de ştiinţă întâmpinau dificultăţi atunci când era vorba de distrugerea tumorilor fără a cauza efecte secundare.

Cercetătorii britanici au avut ideea de a preleva o secvenţă de ADN de la organele care prezintă tumori şi de a o insera în structura unui virus care atacă celulele tumorale. Această procedură are ca rezultat reactivarea sistemului imunitar, care adeseori ignoră tumorile, determinând astfel organismul pacientului să lupte contra acestora informează mirror.co.uk.

Experţii de la Cancer Research UK au declarat că au obţinut “progrese extraordinare” prin producerea unor doze de vaccinuri obţinute pe baza unui virus bovin.

Ei au folosit aceste injecţii cu ADN pentru a trata cu succes şoarecii suferind de cancer de prostată şi speră ca noua metodă să fie folosită în curând, alături de chimioterapie, pentru a distruge o serie întreagă de alte tipuri de tumori canceroase.

Studiul a fost publicat în revista medicală Nature Medicine.