ARGUMENT: Falși disidenți

Categories Cultura, trimitere dreaptaPosted on

ARGUMENT: Falși disidenți

Așa cum, la 20 de ani de la Revoluție, am descoperit că avem revoluționari falși, născociți, cum să-i mai numim?, care s-au aflat și ei în treabă pe stradă și prin mărturii mincinoase au căpătat patalamaua de revoluționari – vorba unui înalt oficial, dacă ar fi fost atâția, apoi baricada de la Inter trebuia să fie înaltă cât hotelul –, tot așa am avut și falși disidenți, oameni care și-au închipuit că au contestat regimul lui Ceaușescu, dar în realitate nici pe departe nu pot fi puși alături de personalități de factura lui Vasile Paraschiv sau Radu Filipescu, grupul Petre Mihai Băcanu sau inginerul Gheorghe Ursu.

Am aflat recent cu stupoare, dar în același timp primind  confirmarea unei dezagreabile intuiții, că guru Bivolaru, care s-a sustras condamnării primite de justiția română și s-a refugiat în Suedia, unde a profitat de naivitatea autorităților de acolo, cere României daune morale în valoare de 30.000 euro pentru cât a suferit el pe timpul Răposatului: sentințe, umilințe, persecuții etc.

Modelul de care se slujește este cel al vechilor deținuți politici, dintre care se distinge figura lui Ion Diaconescu, care au cerut despăgubiri mari având în vedere suferințele prin care au trecut. Dar, prin hotărâre de guvern, nivelul despăgubirilor a fost plafonat la 10.000 euro.

Iată că guru vrea de trei ori mai mult. Care a fost suferința prin care a trecut domnia sa? Cum poate fi el așezat pe același plan cu oameni care într-adevăr au văzut moartea cu ochii?

Am mai avut prilejul să scriu că a pune semnul egalității între persoana lui și cea a lui Vasile Paraschiv este o veritabilă impietate, dacă nu chiar un sacrilegiu. Vasile Paraschiv și alții ca el chiar că au contestat dictatura comunistă, susținând idealurile democrației, ale lumii libere și civilizate.

Care este lumea liberă propovăduită de Guru? În  viziunea lui și a adepților săi, libertatea este înlocuită de libertinaj, iar adevărata credință duhovnicească este uzurpată de un aliaj mistic sexual, adăpat la tantrism și la tot felul de practici furate din Orient, care, aplicate în Europa, vin ca nuca-n perete și strică moravurile.

Cei 30.000 euro ceruți de Bivolaru nu par cine știe ce, dar mi se pare culmea tupeului ca după ce ești condamnat de justiția țării tale  să mai ceri și bani pentru pretinse persecuții. Într-adevăr, Securitatea nu a fost blândă cu domnia sa, dar nici guru nu a fost blând cu ucenicii pe care i-a pervertit.

Ne amintim de mame și tați care, apărând  în diverse reportaje la televizor,  plângeau pur și simplu pentru faptul că și-au pierdut copiii din momentul în care au intrat sub influența lui Bivolaru. Oare acele lacrimi de părinți au fost atât de puțin convingătoare?

Sau fanatismul inspirat de MISA neutralizează tot ce înseamnă sentiment adevărat omenesc? De altminteri, titulatura Mișcarea de Integrare în Absolut sună atât de pompos, încât ajunge să-ți fie rușine de folosirea iresponsabilă a cuvintelor.

Categoric, față de regimul cenușiu al unei dictaturi, cromatica lingvistică și comportamentală a lui guru seduce și mulți au alergat cu limba scoasă după asemenea miraje, dar dacă încă mai ai în cap puțină judecată, nu ai cum să nu descoperi falsul.

Dacă istoria numără martiri, aceștia nu și-au dat viața pentru laxitatea moravurilor, pentru erotism deșănțat, pentru o sexualitate degradantă etc., etc.

Trecerea de la zodia Fiarei la cea a Prostituatei poate fi prevenită doar prin luciditate și bun-simț strămoșesc.

Dan STANCA