Whitney Houston a murit, la 48 de ani

Categories Cultura, La ziPosted on

Whitney Houston a murit, la 48 de ani

UPDATE 2S-a înecat în cadă după ce a luat un sedativ

Interpreta Whitney Houston a luat Xanax, un medicament cu efecte sedative puternice, şi a adormit în cadă, ceea ce a dus la moartea sa prin înecare, relevă tmz.com. Membri ai familiei vedetei  au spus că i-a fost prescris medicamentul – de obicei recomandat pentru tratarea anxietăţii şi depresiei. Artista consumase mult alcool în noaptea care a precedat moartea sa, relevă tmz.com. Alcoolul, în combinaţie cu medicamentul Xanax, are un puternic efect sedativ, fapt care ar fi făcut-o să adoarmă în cadă.

Withney a fost descoperită în cada de baie având faţa sub apă, potrivit unor persoane apropiate artistei.

Stilista ei, persoana care îi aranja părul şi două gărzi de corp se aflau în apartamentul cântăreţei în acele momente.

Aceştia au devenit îngrijoraţi pentru că Whitney ar fi stat în baie mai mult de o oră şi se făcuse timpul pentru a merge la petrecerea producătorului Clive Davis, unde artista urma să susţină un recital.

Astfel, au bătut la uşa băii şi, neprimind niciun răspuns, au pus-o pe stilista cântăreţei să verifice dacă Whitney este în regulă.

Aceasta a început să ţipe imediat ce a intrat în baie, iar una dintre gărzile de corp a fugit şi a scos-o pe cântăreaţă de sub apă.

Se pare că Whitney ar fi alunecat sub apă, iar când a fost scoasă din cadă trupul ei era rece.

UPDATE 1Decedată în hotel

Whitney Houston a fost găsită moartă sâmbătă, într-o cameră de hotel din Beverly Hills, SUA și e posibil ca ea să se fi înecat în cadă, potrivit tmz.com.

În cameră nu existau medicamente sau substanțe ilegale, însă au fost găsite unele eliberate pe bază de reţetă.

Trupul interpretei a fost dus la morgă pentru a fi autopsiat, iar deocamdată nu există dovezi că ar fi consumat alcool sau substanţe interzise înainte de a muri.

Whitney Houston a participat joi la o petrecere organizată înainte de gala Premiilor Grammy, iar cântăreaţa a fost văzută în compania prietenilor săi cam gălăgioşi, care consumau alcool.

Nu există semne de intenții criminale

Whitney Houston, interpreta şi actriţa americană deţinătoare a şase premii Grammy, a murit  sâmbătă, la vârsta de doar 48 de ani. “Din nefericire, este adevărat”, a declarat purtătorul de cuvânt al artistei, Jill Fritzo, care nu a oferit alte detalii, relevă CNN. Un purtător de cuvânt al poliţiei din Beverly Hills, Los Angeles, a declarat: “Sâmbătă, la ora 3.55 p.m. (ora locală), a fost pronunţat decesul lui Whitney Houston, la Beverly Hilton Hotel”. El a mai spus că serviciile de urgenţă au fost chemate la etajul al patrulea al hotelului, dar încercările de resuscitare a cântăreţei au eşuat, iar cauza decesului nu a fost deocamdată făcută publică.

Mark Rosen, locotenent la Poliţia din Beverly Hills, a declarat că la faţa locului “nu au fost găsite semne de intenţii criminale”, iar cauza morţii vedetei este în prezent cercetată.

Whitney Houston este singurul artist din lume care a lansat şapte albume consecutive premiate cu discuri de platină, depăşind la acest capitol chiar şi trupele Beatles sau Bee Gees.

Diva americană a vândut peste 140 de milioane de albume şi 50 de milioane de single-uri în lume, printre care şi celebra piesă “I Will Always Love You”, lansată în 1993, una dintre cel mai bine vândute melodii din toate timpurile.

Unul dintre bodyguarzii lui Whitney Houston a găsit-o pe artistă în camera sa de hotel.

Pasiunea ei pentru muzica i-a fost alimentată, încă de la nastere, de mama ei, Cissy Houston, o cântăreaţă de gospel – R&B, de verisoarele ei Dee Dee şi Dionne Warwick, dar şi de renumita cantăreaţa Aretha Franklin.

Withney a reuşit să stăpânească o gamă foarte largă de stiluri muzicale: gospel, R&B, dance, soul, devenind un idol şi un standard pentru mulţi cântăreţi.

Interpreta a realizat şi câteva dueturi cu artişti renumiţi ca Enrique Iglesias, George Michael, Deborah Cox şi Mariah Carey, rivala sa.

În plan personal, viaţa artistei a fost puternic afectată de zbuciumatul mariaj cu cântăreţul de rythm and blues Bobby Brown, iar dependenţa de droguri şi de alcool au condus-o treptat spre declin.

După anul 2000, ea a intrat într-un con de umbră, clinicile de dezintoxicare devenindu-i o a doua casă.

În 2009, solista a revinit pe piața muzicală cu un nou album, “I Look To You”, însă primele concerte pe care le-a susținut pentru promovarea albumului i-au dezamagit pe fani, întrucât vocea sa era de nerecunoscut.

Deși infirma zvonurile conform cărora ar avea din nou probleme cu drogurile, vocea ei a avut de suferit.

Acuratețea sunetelor și notele inalte pe care le putea atinge acum 10 ani, rămăseseră doar o amintire.