2014 – 2020: U.E. ne va da trei miliarde de euro, pentru a nu mai fi codaşi! România are 20 de IMM – uri la mia de locuitori, MEDIE DE TREI ORI MAI MICĂ DECÂT CEA EUROPEANĂ…

Categories EconomicPosted on

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici, a participat astăzi, 25 aprilie, la Reuniunea ministerială informală a miniştrilor responsabili pe tema politicii de coeziune, organizată de către preşedinţia greacă a Uniunii Europene, la Atena.

Temele principale ale întrunirii au fost pregătirile pentru utilizarea fondurilor europene, alocate statelor membre, pentru perioada 2014 – 2020, cu accente pe dezvoltarea urbană, respectiv pe susţinerea activităţii IMM-urilor.

 

2014 – 2020: Trei miliarde de euro, de la Comisia Europeană, pentru IMM – urile româneşti!

 

“În perioada de programare 2014 – 2020, peste trei (3) miliarde de euro sunt alocate României, pentru a sprijini activităţii IMM-urilor, conform propunerii de Acord de Parteneriat transmise Comisiei Europene, la sfârşitul lunii martie. Proiectele IMM-urilor vor fi finanţate prin Programul Operaţional Regional (PO R), Programul Operaţional Competitivitate (PO C), Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PO DR), dar şi prin Programul Operaţional pentru Pescuit (PO P). Totodată, am prevăzut mai multe tipuri de activităţi care vor susţine indirect activitatea firmelor din această categorie.”, a spus ministrul Teodorovici.

 

România este codaşă, în UE, ŞI la numărul de IMM – uri: 20 la mia de locuitori, MEDIE DE TREI ORI MAI MICĂ DECÂT CEA EUROPEANĂ!

 

„Acordăm o atenţie deosebită sprijinii activităţii IMM-urilor, în condiţiile în care analizele arată că în România sunt doar… 20 de IMM-uri la o mie de locuitori, număr de… trei ori mai mic decât media înregistrată la nivelul UE!”, a mai declarat, la Atena, ministrul român al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Reuniunea ministerială informală a fost organizată pentru a facilita întâlnirea tuturor miniştrilor responsabili cu politica de coeziune din statele membre, discuţiile concentrându-se asupra domeniilor care vizează potenţialul de creştere, crearea de noi locuri de muncă, acţiunile de promovare economică, socială şi teritorială, în conformitate cu Strategia Europa 2020, în sensul revitalizării economiei europene.

Reuniunea UE, ca şi vizita oficială a ministrului Teodorovici în Grecia continuă şi mâine.

Foto: rnews.ro