8 Beneficii utile ale programelor de wellness corporativ

Categories UncategorizedPosted on

Programele de bunastare a angajatilor sunt mai populare ca oricand si cu un motiv intemeiat! Nu se mai gasesc doar in marile corporatii, tot mai multe companii inteleg importanta mentinerii angajatilor sanatosi si bine echilibrati.

Ca parte a unui pachet de beneficii ale companiei, programele de wellness corporativ ofera tot felul de avantaje si pot merge mult pana la imbunatatirea tesaturii generale a unui loc de munca. Atunci cand sunt implementate corect, programele de wellness ofera angajatilor stimulente, instrumente, sprijin social si strategii pentru a adopta si mentine comportamente sanatoase.

Iata opt beneficii utile ale programelor de wellness corporativ:

  1. Programele de wellness corporativ imbunatatesc sanatatea generala

Toata lumea are probabil un pic de imbunatatire atunci cand vine vorba de a avea grija de sanatatea lor, nu? Ei bine, nucleul fiecarui program de bunastare este schimbarea comportamentului pentru o viata mai sanatoasa. S-a dovedit ca, cu educatia, abilitatile, motivatia, abilitatile / instrumentele si suportul social adecvat, oamenii sunt capabili sa faca si sa mentina schimbari semnificative in viata si comportamentele lor.

Dupa finalizarea programelor de sanatate corporativa, obiceiurile si comportamentele imbunatatite contribuie la scaderea riscurilor generale pentru sanatate si la imbunatatirea sanatatii generale.

  1. Programele de wellness corporativ reduc riscul crescut pentru sanatate

Motivul pentru care multi oameni se imbolnavesc sau nu isi fac performanta la maxim, este adesea cauzat de stresul pe care corpul il are ca urmare a sanatatii precare. Glicemia crescuta, nivelul ridicat de colesterol in sange si hipertensiunea arteriala sunt aproape toate cauzate de dietele nesanatoase si de lipsa de activitate fizica.

Din fericire, cu mentorat si educatie eficienta, comportamente precum consumul si exercitarea se pot schimba. Majoritatea oamenilor vor sa duca vieti mai sanatoase si sa-si reduca sansele de boala . A avea un program de wellness corporativ in vigoare ajuta oamenii sa duca vieti mai bune astazi, in timp ce investesc in sanatatea lor viitoare.

  1. Programele de wellness corporativ imbunatatesc productivitatea

Programele de wellness corporativ cresc productivitatea simpla si simpla. Este atat de des cazul in care angajatii care sunt lenesi sau care se lupta pentru a-si face munca sufera de sanatate precara. Stii genul de oameni care sunt prezenti fizic la locul de munca, dar care nu lucreaza? Aceasta este o problema raspandita si se numeste prezenteism.

Se estimeaza ca costurile asociate prezentismului din cauza sanatatii precare a angajatilor sunt de cel putin 2 pana la 3 ori mai mari decat cheltuielile directe de ingrijire a sanatatii. Oferind resursele de care oamenii au nevoie pentru a se simti mai bine fizic si emotional, sunteti obligat sa observati o crestere notabila a productivitatii.

  1. Programele de wellness corporativ imbunatatesc recrutarea si pastrarea angajatilor

Pe piata competitiva a ocuparii fortei de munca, exista o multime de factori care iau decizia de a accepta o oferta de munca. In functie de pozitie, unii candidati se vor astepta cu siguranta la un pachet de beneficii bogate care sa le insoteasca salariul. Multi se asteapta ca un program de wellness, membru la sala si clinici de sanatate sa faca parte din acord.

Daca organizatia dvs. nu este in masura sa ofere aceste servicii sau macar arata ca lucrati pentru a imbunatati ceea ce oferiti, o multime de candidati potentiali nu se vor gandi de doua ori sa caute in alta parte. Retineti ca toate marile companii de software / tehnologie ofera wellness cu planurile lor de beneficii. Daca doriti ca organizatia dvs. sa para atragatoare pentru cei mai buni oameni posibili pentru acest loc de munca, acest lucru ar trebui sa luati in considerare si dvs.

  1. Programele de wellness corporativ promoveaza implicarea

Companiile cu programe de wellness corporatist raporteaza o implicare mult mai mare a angajatilor. Aceasta inseamna ca oamenii sunt mai interesati de ceea ce fac si sunt intr-o pozitie mai buna pentru a gandi creativ si a veni cu idei bune. Daca angajatii se simt sustinuti in mediul lor, vor fi mult mai motivati sa faca tot posibilul.

  1. Programele de wellness corporativ reduc absenteismul

Dupa cum vom intelege, exista o multime de motive, altele decat raceala sau gripa, pentru care oamenii se simt incapabili sa intre la munca. Cu stresul, anxietatea, depresia si alte probleme psihologice care afecteaza o astfel de mare parte a populatiei, nu este de mirare ca oamenii au nevoie de sprijin la locul de munca. Oferirea de programe de wellness corporativ va duce la reducerea absenteismului, deoarece angajatii stiu ca pot accesa si resurse la locul de munca.

  1. Programele de wellness corporativ cresc camaraderia

Un mediu productiv la locul de munca este unul in care oamenii se simt confortabil impartasind idei si oferind critici constructive. Programele de wellness parcurg un drum lung pentru a depasi barierele colaborarii, deoarece implica obiective si lupte comune. Unele programe de wellness includ chiar sedinte de grup, grupuri de sprijin. si activitati de fitness.

Pe masura ce angajatii lucreaza la imbunatatirea sanatatii impreuna, vor urma legatura si camaraderia. Atunci cand oamenii au incredere unii in ceilalti la nivel personal, este mai probabil sa lucreze impreuna si sa se sustina ideile celuilalt.

  1. Programele de wellness corporativ fac ca angajatii sa se simta apreciati

Poate cel mai important dintre toate, avand un program de wellness corporativ in loc, permite angajatilor sa stie ca le pasa de ei si de fiinte umane individuale. Intr-un mediu de birou aglomerat, oamenilor le poate fi usor sa simta ca munca lor nu este apreciata si ca managementul are putin interes in bunastarea lor de zi cu zi. Investitia intr-un program de wellness corporativ permite oamenilor sa stie ca provocarile, problemele si obiectivele lor unice sunt apreciate de organizatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *