A murit actorul Papan Chilibar, din “Eu când vreau să fluier, fluier”

Categories La ziPosted on

A murit actorul Papan Chilibar, din “Eu când vreau să fluier, fluier”

Actorul Papan Chilibar, care a interpretat un rol în filmul “Eu când vreau să fluier, fluier”, regizat de Florin Șerban, a murit de leucemie, relevă cancan.ro.

Colegii săi actori au încercat în zadar să găsească donatori de sânge.

Actorul a fost condamnat în martie 2010 la un an şi jumătate de închisoare. În perioada 8-11 ianuarie, şase persoane ar fi pătruns în sediul unei firme din Bucureşti, de unde ar fi luat 500 de euro, şase telefoane mobile şi bunuri în valoare de 4.000 de lei, susţin procurorii.

El a fost acuzat că ar fi intrat o singură dată în sediul firmei, alături de alte trei persoane, unde ar fi spart un seif din care au luat patru telefoane mobile.

Din cauza bolii, Papan şi-a ispăşit pedeapsa în spital, fiind internat  la Fundeni în februarie 2011.

Înmormântarea lui Papan va avea loc miercuri.

Papan Chilibar a jucat, alături de alţi 16 deţinuţi, în filmul “Eu când vreau să fluier, fluier”, la iniţiativa regizorului Florin Şerban, care a dorit să confere astfel autenticitate proiectului.

Papan a jucat rolul lui “Ursu”, un deţinut semi-analfabet, dar extrem de sensibil, iar succesul peliculei l-a dus până la Berlin, la festivalul de film, unde a păşit alături de actorii principali şi de regizor, pe covorul roşu. El declara la acea dată că “îşi doreşte să aibă în fiecare zi covorul roşu.

“Am mai văzut şi la tv, am mai auzit dar eu îmi imaginam altfel, mult mai alfel, dar atunci când am călcat eu pe covorul roşu s-au creeat nişte emoţii în mine.. a fost mişto, mult mai tare decât mi-am imaginat”, declara Chilibar la revenirea de la Berlin.

Regizorul filmului “Eu când vreau să fluier, fluier”, Florin Şerban, declara la finalul filmărilor că Papan “s-a născut să fie actor”.