Abuzurile împotriva copiilor – consecințe dramatice

Categories trimitere dreapta, ViațăPosted on

Abuzurile împotriva copiilor – consecințe dramatice

Acum câteva zile a fost marcată la nivel internațional Ziua Mondială de Prevenire a Abuzului asupra Copiilor, iar Organizația „Salvați Copiii România” a tras un semnal de alarmă asupra repercusiunilor severe pe care abuzul asupra copilului le are asupra întregii dezvoltări psiho-emoționale ulterioare.

„Atunci când sunt în mod frecvent confruntați cu situații de abuz, copiii devin retrași, nesiguri, lipsiți de încredere în sine și în ceilalți, au un randament școlar scăzut și manifestă dificultăți de comunicare cu cei de aceeași vârstă, pe care îi evită ori față de care devin agresivi”, spune Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al organizației.

Din cele 11.686 de cazuri de abuz înregistrate de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului în 2009, 1.326 au reprezentat abuz fizic, 1.151 abuz emoțional, 572 abuz sexual și 8.101 cazuri de neglijare în familie. La nivel național există o predilecție a abuzului asupra copilului în regiunile de nord-est și, respectiv, sud-est.

În cadrul centrelor de consiliere ale organizației menționate sunt înregistrate peste 350 de cazuri pe anul 2010: 88 abuz emoțional, 53 abuz fizic, 34 abuz sexual, 21 neglijare în familie, 14 trafic sau risc de trafic și 140 alte tulburări comportamentale.