Angajaţii de la taxe şi impozite au luat la puricat agenții economici din Mamaia

Categories EconomicPosted on

Inspectorii Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Serviciul Constatare şi Control sunt din nou pe teren în Mamaia şi Sat Vacanţă pentru a informa şi verifica contribuabilii cu privire la taxa de promovare a turismului, taxa pentru spaţii verzi şi taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice.

„Aceasta este o completare a campaniei derulate în luna mai, în care au fost înmânate formulare tipizate şi înştiinţări ce cuprind detalii despre taxele speciale unui număr de 1.411 contribuabili, din care 955 deţinători de locuinţe şi 456 operatori economici”, au precizat reprezentanţii SPIT.

De asemenea, un număr de 469 de contribuabili au fost impuşi din oficiu deoarece nu s-au prezentat pentru a depune declaraţiile iar termenul de declarare şi de plată al taxei de promovare a turismului a expirat la data de 01.06.2013. Suma totală datorată de către aceştia este de 207.360 lei.

Taxele amintite anterior sunt datorate conform Hotărârii nr. 82/2013 privind modificarea şi completarea HCL nr. 330/2012 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2013.