ANI a sesizat Parchetul: Brânduşa Novac, conflict de interese

Categories La ziPosted on

ANI a sesizat Parchetul: Brânduşa Novac, conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat luni Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul Brânduşei Novac, manager al Circului Globus şi deputat în Parlamentul României.

Potrivit ANI, Brânduşa Novac, deputat PDL, a încălcat legea privind conflictul de interese în materie administrativă.

ANI s-a sesizat din oficiu în cazul deputatei, la data de 16 noiembrie 2010. În calitate de director al “Circ&Variete Globus” Bucureşti, Brânduşa Novac nu a respectat regimul juridic privind depunerea şi completarea declaraţiilor de avere şi de interese.

Potrivit ANI, funcţia de director al “Circ&Variete Globus” Bucureşti, instituţie publică aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, este o funcţie publică de conducere, remunerată de către autoritate, în baza unui contract de management încheiat pe durată determinată, iar remuneraţia managerului persoană fizică este asimilată, din punct de vedere fiscal veniturilor salariale.

Novac este în incompatibilitate deoarece exercită simultan atât funcţia de deputat, cât şi pe cea de conducere a Circului Globus, informează ANI, care mai precizează că a informat-o pe Novac în 31 noiembrie 2010 despre declanşarea activităţii de evaluare.

Novac deţine funcţia de director din 22 februarie 2008. Totodată, Novac este şi deputat în Parlamentul României, încă din data de 19 decembrie 2008.