Au prejudiciat bugetul cu peste 7 milioane lei

Categories EvenimentePosted on

Astăzi, poliţiştii Serviciului de Transporturi Maritime din cadrul I.G.P.R. sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului Tribunalului Constanţa au definitivat cercetările într-un dosar penal privind cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 56 de ani din Constanţa, care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, la data de 10.04.2014, au preluat părţile sociale ale unei societăţi comerciale din judeţul Constanţa şi a declarat sediul social în mod fictiv în comuna Dobromir, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar-contabile.

Totodată, la data de 9.11.2011, cei în cauză au înfiinţat în mod fictiv o societate comercială şi au declarat sediul social în oraşul Murfatlar, în acelaşi scop.

De asemenea, în perioada 2011-2014, bărbaţii au desfăşurat activităţi de comerţ şi prestări de servicii pe care au omis să le evidenţieze în actele contabile, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

În cauză, a fost dispusă efectuarea unei constatări tehnico-ştiinţifice de inspectorii detaşaţi la Parchet, în urma căreia a fost stabilit un prejudiciu la bugetul de stat în valoare totală de 7.691.070 lei.

Persoanele în cauză au fost trimise în judecată în baza rechizitorului emis de procuror.