BOMBE PE ROȚI: jumătate din microbuzele verificate au probleme grave

Categories SocialPosted on

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, împreună cu specialişti ai Registrului Auto Român, au organizat ieri o acţiune având ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

În cadrul acţiunii au fost vizate autovehiculele a căror capacitate este de 8+1 locuri şi s-a urmărit verificarea privind: utilizarea anvelopelor de iarnă şi a gradului de uzură al acestora, mecanismul de frânare, sistemul de direcţie, instalaţia de iluminare-semnalizare, autenticitatea seriilor de identificare ale vehiculelor, legaliatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi a valabilităţii acesteia.

Activităţile de verificare a stării tehnice a vehiculelor au vizat şi autovehiculele înmatriculate în alte state.
Astfel, poliţiştii au controlat 77 de autovehicule, au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 24 au fost pentru autovehicule înmatriculate în alte state.

Polițiștii menționează că, urmare și a acestor acțiuni, ieri, pe drumurile din judeţul Constanţa nu s-au înregistrat accidente de circulaţie.