Ce preferați: Duster nou sau un SUV german second-hand?

Categories EconomicPosted on

Ieri a fost lansat, cu mare tam tam, noul model Dacia Duster. Este de fapt vechiul Duster, cu o grila față schimbată, cu stopuri modificate pe spate și cu o planșă interioară nouă. Nu este chiar o revoluție la interior, cum au spus reprezentanții concesionarului Dacia din Constanța, dar lucrurile arată mai bine față de modelul precedent.

Sistemul multimedia răspunde rapid la comenzi și nu mai durează o veșnicie până pornește (am testat acest lucru la lansarea Loganului și am stat mai bine de zece secunde). Aici pornește instantaneu. GPS-ul este în română și prinde repede semnalul. Chiar și pielea de pe scaune este de o calitate mai bună.

Angajații lui Constantin Olteanu au pus accentul pe preț: costă mai puțin decât vechiul Duster. Astfel, versiunea de bază este 10.900 de euro, față de 11.200, la modelul precedent.

Ieri în showroom a fost expus un model Diesel, 4×4, cu piele, după cum spuneam, și sistemul MediaNav. Prețul acestuia: 17.000 de euro. Pare mult chiar și pentru un tip care câștigă mult mai bine decât un român mediu. ”Eu când mi-am luat mașină am vorbit cu concesionarul respectiv și mi-a făcut o reducere de 20%”, a spus Mihai Trăistariu, care a fost invitat să cânte la petrecerea de lansare.

Nu a fost chiar o glumă ce a spus Mihai Trăistariu. Un Volkswagen Touareg din 2010 se vinde, pe site-urile de specialitate, cu 13.899 de euro. Motorul este de 2.500 cmc și proprietarul spune că mașina are numai 62.000 de km la bord. Adăugați și o taxă de primă înmatriculare (circa 1.700 de euro în cazul acesta) și tot ajungeți mai ieftin ca un Duster nou. Despre calitatea unui Touareg în comparație cu cea a unei Dacii nici măcar nu este cazul să vorbim.

În aceste condiții, se naște întrebarea: Ce preferați, un Duster nou sau o mașină nemțească la mâna a doua?