Ce se poate întâmplă dacă țineți o dietă vegană timp de o lună?

Categories LifestylePosted on

Veganismul este astăzi o tendință rapidă, oamenii din întreaga lume aflând despre practică și beneficiile sale.  Are o mulțime de avantaje, cum ar fi aspectele etice și de mediu și o sănătate și stil de viață mai bune. 

Pentru cei obișnuiți să mănânce carne, este posibil ca tranziția să nu fie întotdeauna lină, dar cu siguranță merită.

Deoarece dietele vegane sunt destul de restrictive, ar putea fi dificil să faci acest salt. Mai important, corpul și mintea vă vor oferi răspunsuri fluctuante la schimbarea semnificativă a stilului de viață.

Următoarea listă menționează câteva dintre modificările pe care le veți experimenta dacă veți deveni vegan timp de o lună:

Pierdere în greutate

Dacă vă adaptați la o dietă vegană, va deveni incredibil de ușor să slăbiți . Un posibil motiv pentru aceasta este că proteinele vegetale sunt de obicei mai mici în calorii comparativ cu carnea. Un alt beneficiu este că te va descuraja de la gustări tip junk food, deoarece produsele vegane sunt în general mai greu de găsit.

Risc redus de probleme de sănătate

Câteva luni de dietă vegană pot ajuta la reducerea semnificativă a problemelor cronice de acnee. Pielea ta se va simți mai netedă și mai vibrantă. Faptul că dieta dvs. pe bază de plante are un conținut scăzut de articole procesate va preveni, de asemenea, probleme de sănătate precum diabetul, bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale.

Nivel mai ridicat de energie

După câteva săptămâni, s-ar putea să observați că aveți energie să continuați toată ziua la un nivel de concentrare mare. Deși nu există niciun studiu care să demonstreze acest lucru, mulți vegani declară că au mult prea multă energie după ce au devenit vegani decât atunci când urmau o dietă diferită. Acest lucru se poate datora faptului că stau departe de alimentele procesate.

O problemă principală în a fi vegan este că gătitul alimentelor vegane este mai dificil decât gătitul cărnii. De asemenea, este o provocare să găsești gustări vegane și alimente ambalate, ceea ce face destul de dificil dacă nu te-ai pregătit pentru ziua ta în avans. Acest lucru ar putea duce la un sentiment constant de foame.

Gust și plăcere

Studiile au arătat că cei care au devenit vegani au experimentat un simț sporit  al gustului . Acest lucru le-a permis să se bucure de plăcerile simple din viață. Deoarece dietele vegane restricționează alimentele pe bază de zahăr, veganii încep încet să se simtă confortabil evitând astfel de alimente. La rândul său, acest lucru ajută la menținerea în siguranță împotriva creșterii în greutate și a altor probleme de sănătate.

Prietenii și familia pot deveni si ei vegani

Mulți vegani au făcut saltul doar la o dietă pe bază de plante. După ce i-a urmărit reușind, în mai multe cazuri, un prieten, partener sau membru al familiei a vrut să încerce și dieta, ceea ce a fost minunat!

Credința comună este că, carnea este mult mai gustoasă decât alimentele pe bază de plante. Cu toate acestea, apar câteva rețete delicioase care ar putea determina pe oricine să renunțe definitiv la carne. Dacă reușiți să mențineți o dietă vegană pentru o lungă perioadă de timp, să zicem un an, s-ar putea să vă simțiți suficient de confortabil să nu vă uitați înapoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *