Ce spune UDTTMR despre prima zi de Ramazan Bayram

Categories SocialPosted on

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a organizat joi, 8 august, cu prilejul primei zile de Ramazan Bayram, o acţiune la Restaurant Dorna din staţiunea Mamaia, eveniment la care au participat lideri au UDTTMR, peste 600 de membri ai comunităţii şi invitaţi, precum Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu, directorul executiv al HCM Constanţa, Ali Nurhan. Printre surprizele pregătite de organizatori pentru participanţii la evenimentul de la Restaurant Dorna s-a numărat şi o tombolă, în urma tragerii la sorţi fiind desemnaţi 20 de câştigători ai unei excursii în Delta Dunării, premiu oferit de UDTTMR. Preţul unui bilet la evenimentul de la Restaurant Dorna a fost de 120 de lei, participanţii plătind numai 60 de lei, diferenţa fiind suportată de UDTTMR. Nu a lipsit nici programul artisit susţinut de Ansamblurile Yildizlar al filialei UDTTMR Mihail Kogălniceanu şi Cansu, al filialei UDTTMR Techirghiol. Toţi participanţii au dansat pe muzică tradiţional tătărească intrepretată de Grupul Lutfi.

În aceeaşi seară UDTTMR a organizat toplantî, petrecere tradiţională tătărească detinată tinerilor, la Club Bellagio din staţiunea Mamaia. Şi aici, organizatorii în colaborare cu sponsori au organizat o tombolă, în urma căreia au fost desemnaţi cinci mese câştigătoare ale câte unui voucher în valoare de 200 lei, premii oferite de UDTTMR, alţi cinci câştigători ai câte unui tratament corporal cu aur la Esma Salon, trei vouchere pentru câte două persoane la Piscina Hotelului Aurora, câştigătorii primind în acest caz şi câte un cocktail şi o pizza la alegere, iar firma Expert Parts a oferit două vouchere cu 35% discount pentru piese auto. La Club Bellagio au fost prezenţi aproximativ 1.500 de participanţi.

În pragul Ramazan Bayram-ului, UDTTMR, prin Organizaţia de Femei, a oferit şi 500 de pachete cu dulciuri pentru copiii care frecventează cursurile de limba tătară organizate de uniune. De asemenea, cu puţin timp înainte de Ramazan Bayram, membrele Organizaţiei de Femei a UDTTMR au contribuit la strângerea banilor necesari pentru achiziţionarea unei maşini de spălat pentru Centrul de Plasament Ovidiu din Constanţa.
„Sunt foarte bucuros că anul acesta, la această mare sărbătoare a noastră care este Ramazan Bayramul, uniunea a reuşit să mobilizeze atât de mulţi membri ai comunităţii care, în spiritul unităţii, să petreacă împreună. În ambele locaţii au participat membri ai comunităţii noastre de toate vârstele, din aproape toate filialele UDTTMR. Este un semn bun pentru comunitatea tătară din România, este dovada clară a faptului că suntem uniţi. Ne-am bucurat foarte mult să avem în mijlocul nostru şi oaspeţi de seamă, precum ambasadorul Marii Britanii, primarul Constanţei sau prefectul judeţului, primari din judeţ, toţi prieteni declaraţi şi confirmaţi ai comunităţii tătare.

Le mulţumesc tuturor pentru implicare, atât membrilor comunităţii noastre care au ales să fim o mare familie în această seară, cât şi oaspeţilor care ne-au onorat cu prezenţa, dar şi acelor care s-au implicat în organizarea celor două evenimente şi în numele conducerii uniunii, promit să repetăm astfel de experienţe” – preşedinte UDTTMR, Gelil ESERGHEP