Ce te invata lectura

Categories Timpul LiberPosted on

Viața nu este ușor de trăit fără prieteni. Când vine vorba de Cărți, ele pot fi cei mai buni prieteni ai noștri. Cărțile bune ne îmbogățesc mintea cu gânduri bune și cunoștințe la fel ca un bun prieten. Nu ne putem simți singuri în compania cărților. Putem învăța multe lucruri bune în timp ce citim o carte bună.

Cărțile scrise de oameni celebri și experimentați ne ajută să devenim o ființă umană mai bună și, de asemenea, ne învață cum să slujim societatea în cel mai bun mod posibil. Când suntem singuri, putem oricând să ridicăm o carte și să începem să citim pentru a ne simți relaxați.

Cărțile sunt cele mai bune prietene ale noastre pentru că ne inspiră să facem lucruri mari în viață și să ne depășim eșecurile. Învățăm multe din cărțile bune, mai ales din cele stiintifice de pe https://buybooks.ro/stiinta-si-tehnica la fel ca un bun prieten. Cărțile pot fi bune sau rele, dar este responsabilitatea noastră să le alegem cu înțelepciune. Prietenia cu cărțile bune te face o persoană bună și prietenia cu cărțile rele te face o persoană rea. Cărțile vor fi mereu acolo pentru tine în vremurile tale rele. Cărțile ne învață să avem vise. Cărțile aduc valoare pozitivă vieții noastre.

Calități pe care le putem învăța din lectura

·       A fi inteligent: ai o bună capacitate de a învăța.

·       Curajos: gata să faci față problemelor cu curaj.

·       Nu renunța niciodată: Nimic nu este imposibil.

·       Fii plin de compasiune: Arată-le celorlalți sentimente pozitive

·       Fii umil: nu insulta pe nimeni

·       Fii recunoscător: Fii mereu recunoscător pentru ceilalți

·       Ajută-i pe alții: Ofera o mână de ajutor tuturor.

·       Fii pozitiv: Fii fericit în orice faci.

·       Valori morale bune: Respectați oamenii și opiniile lor.

Gânduri bune despre cărți

Prieteni buni, cărți bune și o conștiință adormită: aceasta este viața ideală.- Mark Twain. O carte grozavă ar trebui să vă lase cu multe experiențe și o stare de relaxare si mai pozitiva la final. Trăiești mai multe vieți în timp ce citești.- William Styron. Pe princeradu.ro poti citi recenzii dintre cele mai interesante.

Care este importanța citirii cărților zilnic?

Citirea cărților zilnic poate fi un exercițiu mental minunat care ne oferă toate informațiile necesare pentru a ne menține creierul în formă și activ. Cititul este important pentru că ne dezvoltă mintea și crește activarea imaginației. Îmbunătățirea puterii de memorie este unul dintre beneficiile citirii cărților zilnic.

Beneficii importante ale citirii cărților zilnic

1. Îmbunătățirea puterii memoriei

Citirea zilnică a cărților vă poate îmbunătăți în mod semnificativ puterea de memorie. Citirea stimulează funcționarea celulelor nervoase din interiorul creierului, ceea ce activează regiuni speciale ale creierului și crește puterea de a-ti aminti lucruri. Este ca un impuls pentru celulele tale de memorie. Un studiu recent realizat de North Central University demonstrează că persoana care citește mai mult are capacitatea bună de a-și aminti lucruri în detrimentul celor care nu citesc.

2. Îți stimulează creativitatea

Cititul implică scanarea diferitelor cuvinte care au sensuri extrem de interesante si utile. Când citești diferite povești și cărți, începi să le vizualizezi în creierul tău și acest proces îți va îmbunătăți abilitățile cuprinzătoare. Astfel, citirea zilnică a cărților te va ajuta sa ai un creier mai creativ