RAZBOIUL GUNOAIELOR DIN PSD

Categories EditorialPosted on

Subliniam, într-un articol publicat la această rubrică, faptul că, în ultimii ani, graţie demersurilor, evident, cu caracter personal, unor afacerişti lipsiţi de scrupule, ţara noastră a devenit un fel de groapă de gunoi a Europei! Revin asupra gunoaielor, în ansamblu, ca subiect de interes general. Ne-am pronunţat, în privinţa lor, ca factor determinant în dezvoltarea capitalismului pe noi culmi de progres şi civilizaţie. Cine a înţeles esenţa gunoaielor, vezi cazul Prigoană, s-a îmbogăţit lejer şi consistent, chiar dacă nu are noroc în dragoste. Cine nu a băgat la cap că „gunoaiele dictează”, vezi cazul Matei, fost sau actual primar al Năvodariului, a ajuns după gratii! Chiar dacă acuzele ce i se aduc ţin de stilul narativ al DNA, în care personajul pozitiv este un poliţist imposibil de corupt, în realitate, starea naturală în care se află domnul Matei ţine tot de esenţa gunoaielor. Pe scurt, răceala de după gratii i se trage de la încăpăţânarea cu care s-a opus finalizării şi inaugurării la Năvodari a unei gropi de gunoi de dimensiuni europene. Până acum,nicio altă groapă, cu excepţia celei din povestirea „ Capra cu trei iezi”,în care a căzut lupul ghiftuit cu sarmale, nu a stârnit atâtea patimi şi controverse! Disputa gunoieră a căpătat dimensiuni politice, de necrezut!, la scurt timp după ce Matei Nicolae a mutat războiul gunoaielor în sânul PSD Constanţa, organizaţie care i-a deschis dumnealui drum liber spre „ martiriu”…La un pas de a se lega cu lanţuri de un tomberon, care poartă tot marca partidului din care provine,primarul, fost sau actual, şi-a târât organizaţia de bază în groapa încă neecologizată. Mai mult decât atât, tratându-i ca pe nişte gunoaie,domnul primar, fost sau actual, şi-a luat câţiva şefi de partid la refec,încingând adeseori spiritele pe marginea gropii de gunoi a oraşului. In cazul de la Năvodari, după cum lesne se poate observa, esenţa nu a prestat nici măcar o zi de muncă patriotică la obiectivul cu pricina.

In schimb, s-a dus de-a dura în fundul gropii, precizez din nou,neecologizate, împins de o biată semnătură. In opinia mea, Matei Nicolae a căzut victimă teribilismului născut parşiv din aburii puterii.

Dincolo de faptul că s-a opus proiectelor iniţiate de diverse persoane influente, şi-a băgat până în gât partidul în scandalul gunoaielor. Culmea naivităţii, a uitat că se luptă cu un sistem, din care făcea parte şi el, care nu este dispus să-i tolereze pe cei care suflă în front! Acum, conform acestui algoritm, Matei îşi suflă nasul în arest! Atenţie, în condiţiile în care ai lui se află la Putere!