Cele mai bune 5 carti LGBTQ+ pe care sa le iei cu tine la plaja in aceasta vara

Categories CulturaPosted on

Iunie este Luna Mandriei, un moment minunat pentru a reflecta la modul in care putem ajuta cu totii comunitatea LGBTQ. Aceasta mandrie, provoaca-te sa depasesti platitudinea simpla a acestei sintagme „dragostea este dragoste” si sa lupti pentru echitatea si siguranta tangibila a persoanelor care fac parte din comunitatea LBGTQ.

Sa incepi cu naratiunile pe care le citesti acum si in fiecare zi este un loc bun de inceput. Luati o carte din libraria locala detinuta de LGTBQ, care va va extinde intelegerea despre gen, sexualitate si cum putem crea o lume in care toata lumea este eliberata in orice fel.

1)  Unica femeie de Laura May

In romanul de debut al Laurei May, Julie, un designer grafic, manipuleaza ceea ce ochiul nu poate percepe. Viata lui Julie si relatia ei cu partenerul ei Mark sunt banale, indiferent de modul in care priveste ea. Pana o intalneste pe Ann, adica.

Ann este o femeie de cariera, care este, de asemenea, fermecatoare si iubitoare. Julie nu poate nega ca intalnirea lor neasteptata a dus la chimie. Pe masura ce istoria si prezentul lor se intersecteaza din nou in Barcelona, ​​scanteia este de necontrolat. Julie trebuie sa aleaga intre dragostea ei pentru Ann si loialitatea ei fata de Mark atunci cand loveste catastrofa. Este dragostea pura capabila sa supravietuiasca atunci cand timpul este liber?

2) Corpuri fructifere: povesti de Kathryn Harlan

Fruiting Bodies trece cu incredere de la fantastic la gotic la ciudat in povesti care ademenesc si bantuie, urmarind personaje aflate la un pas de schimbare, dintre care majoritatea sunt gay si predominant femei. In povestile urgente de descoperire, apetit si maturizare intr-un moment de criza, ecourile mitului si folclorului antic reverbereaza.

Fruiting Bodies este indraznet, surprinzator si complet unic. Spune povesti despre cunoastere intr-o lume in pragul colapsului; cunostinte care imputernicesc sau devasteaza. Kathryn Harlan se impune ferm ca o noua voce uimitoare in literatura, tragand cu brio si indrazneala dintr-o serie de traditii literare.

3) Lumina intunecata de Julia Bell

Rebekah isi petrecuse intreaga viata pe insula si nu se gandise niciodata cum ar fi viata in afara comunitatii ei religioase stricte pana de curand. Cu toate acestea, cand o alta adolescenta, Alex, este transportata in comunitate pentru a scapa de fundalul ei intunecat, cele doua fete formeaza o legatura instantanee. Si nu exista unde sa fugi cand unul dintre saruturile fetelor este surprins de un alt insular.

4) Nedormii de Victor Manibo

Un virus ciudat face ca un sfert din populatia lumii sa fie perpetuu nedormit, fara consecinte aparente asupra sanatatii. Pandemia genereaza o noua clasa de oameni care sunt atat temuti, cat si ocoliti si care isi petrec timpul suplimentar muncind pentru a castiga mai multi bani.

Unul dintre cei nedormiti este Jamie Vega, jurnalist din New York la C+P Media. Jamie nu accepta povestea prea convenabila a sefului sau irascibil cand moare intr-o aparenta supradoza – mai ales avand in vedere momentul ciudat din mijlocul unei preluari a unei afaceri – si incepe sa investigheze.

Cand Jamie afla ca a fost ultima persoana care l-a vazut pe Simon in viata, lucrurile scapa de sub control. Cand isi intoarce pasii, afla ca nu isi aminteste nicio noapte.

5)  Pe scurt, O viata delicioasa de Nell Stevens

Blanca, o fata de paisprezece ani din Mallorca, a murit la o manastire pe varful unui munte in 1473. Cand George Sand, cei doi copii ai sai si iubitul ei Frederic Chopin ajung in sat aproape 400 de ani mai tarziu, Blanca este inca acolo: o spirita, amuzanta, neprihanita, ea a pandit in jurul manastirii de la moartea ei prematura, spionand calugarii si orasenii si tinand evidenta urmasilor ei.

Blanca este fascinata in clipa in care il vede pe George, iar romanul incantator se desfasoara ca o poveste a unui dor neimpartasit intens resimtit – dragostea insondabila a unei fantome adolescentine pentru o femeie care nu o poate vedea si nu stie ca exista.

Aceasta este o naratiune surprinzator de emotionanta despre fixarea romantica, precum si o meditatie puternica asupra creatiei si este fermecatoare, inovatoare si captivanta din punct de vedere emotional.

Care sunt cartile tale preferate LGBTQ+? Va rugam sa distribuiti in comentariile de mai jos!

BIO : Jane Hurst este blogger de carte. Ea revizuieste ultimele lansari de carti.