Cine și cât a cerut șpagă pentru PUZ-ul stațiunii Mamaia

Categories SocialPosted on

Primarul Radu Mazăre a dezvăluit astăzi, după ședința Consiliului Local Municipal, numele persoanei care ar fi cerut șpagă pentru a aproba PUZ-ul stațiunii Mamaia.

Este vorba despre Mircea Angelescu, directorul Direcției Patrimoniul Cultural din cadrul Ministerului Culturii. Primarul a spus că nu i s-a cerut direct șpagă, ci că ar fi ajuns pe la urechile sale că dacă ar plăti PUZ-ul ar fi primit aprobare mult mai repede.
Suma vehiculată, neoficial, este de 60.000 de euro.
Mircea Angelescu este director în cadrul Ministerului Culturii încă din Guvernul Boc, și a fost păstrat în funcție de Hașotti și de actualul ministru.
”Am discutat cu Victor Ponta problema și mi-a spus că se rezolvă”, a precizat Mazăre, care a spus că nu vrea să facă plângere penală împotriva sa, ci vrea numai să fie lăsat să facă treabă.
Direcția condusă de Angelescu a analizat PUZ-ul propus pentru stațiunea Mamaia, pe 21 februarie, în cadrul Ședinței de Urbanims și Zone Protejate a Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice. Acesta a solicitat proiectanților mai multe lucruri, printre care renunțarea la construcțiile de 15 – 18 etaje din zona Cazinoului din Mamaia. Astel de clădiri, în viziunea ministerului, ar trebui concentrate spre Năvodari. S-a mai cerut păstrarea liberă a priveliștii spre lacul Siutghiol, dar și refacerea bazinelor de apă recorative vechi. Angelescu a mai cerut ”evaluarea posibilității repunerii în funcțiune a bazinului de înot olimpic de la hotel Parc”, despre care Mazăre spune că e salon de nunți de 10 ani și este în proprietate privată de 17 ani.
Primarul a mai spus că specialiștii din Ministerul Culturii s-au opus și construcției de parcări supraetajate din bani europeni, pe motiv că trebuie încurajat transportul în comun. Și el, și Victor Ponta s-au întrebat ce legătură are Ministerul Culturii cu aceste obiecții.