Circulația rutieră pe podul de la Agigea se desfășoară doar pe două benzi

Categories SocialPosted on

Circulația rutieră pe podul de la Agigea peste Canalul Dunăre – Marea Neagră, situat pe DN 39 la km 8 + 988, se desfășoară doar pe două benzi, de astăzi până în 7 februarie, precum și în perioada 30 aprilie – 15 iunie, în urma închiderii sensului de mers Constanța – Mangalia, în vederea continuării lucrărilor de reabilitare a podului, informează Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). Va fi permisă doar circulația autovehiculelor cu MTMA de maximum 5 tone și a autovehiculele cu regim de circulație prioritară menționate în OUG nr. 195/2002, art. 32, alin. (2) lit. a) și b), atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență. Se menține limitarea vitezei de circulație la 50 km/h, se arată într-un comunicat CNADNR.

În perioada 8 februarie — 29 aprilie, se va închide pe sensul Mangalia — Constanța, iar circulația se va desfășura în ambele direcții pe celălalt sens de circulație. În această perioadă va fi permisă doar circulația autovehiculelor cu masa totală maximă admisă de cel mult 5 tone. Se menține limitarea vitezei de circulație la 50 km/h. În perioada 23 ianuarie — 14 iunie se închide circulația rutieră, timp de 4 ore, pentru toate tipurile de vehicule: în fiecare joi, sâmbătă și marți, în intervalul orar 9,00 — 13,00, iar în fiecare noapte de luni și marți, în intervalul orar 23,00 — 3,00.

CNADNR precizează că circulația rutieră va fi închisă timp de 4 ore, pentru toate categoriile de vehicule, și în noaptea de sâmbătă spre duminică (8/9 februarie), în intervalul orar 23,00 — 3,00.
Pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone, traficul se va desfășura pe variantele de ocolire.

Pentru relația București — Port Constanța Sud — Agigea — Negru Vodă — Mangalia și retur, traseul de ocolire va fi: A2 (București — Constanța — Nod rutier Medgidia) — DJ 381 (Nod rutier Medgidia — Ciocârlia de Sus) — DN 3 (Ciocârlia de Sus — Cobadin) — DJ 391 (Cobadin — Mereni — Topraisar) — DN 38 (Topraisar — Agigea) — DN 39 (Agigea — Mangalia) și retur.

Pentru relația Hârșova (DN 2A) — Tulcea (DN 22) — Port Constanța Sud — Agigea — Negru Vodă — Mangalia și retur, traseul de ocolire va fi: A4 (nod rutier Ovidiu — Nod rutier A4 cu A2) — A2 (nod rutier A4 cu A2 — Nod rutier Medgidia) — DJ 381 (Nod rutier Medgidia — Ciocârlia de Sus) — DN 3 (Ciocârlia de Sus — Cobadin) — DJ 391 (Cobadin — Mereni — Topraisar) — DN 38 (Topraisar — Agigea) — DN 39 (Agigea — Mangalia) și retur.
CNADNR roagă conducătorii auto să respecte restricția de circulație instituită și semnalizarea rutieră temporară.