Cum sa incepi sa joci Paintball

Categories Timpul LiberPosted on

Paintballul este un sport de lupta captivant. Daca doriti sa invatati sa va castigati bataliile pe campul cu vopsea, puteti afla ce echipament veti avea nevoie si cum sa va dezvoltati abilitatile necesare pentru a fi un jucator bun pentru prima data.

Alege un pistol de paintball

Cea mai importanta piesa de echipament este, evident, pistolul de paintball. Cand incepeti pentru prima data, alegeti ceva relativ ieftin, versatil si usor, astfel incat sa puteti obtine o experienta si sa aflati daca doriti sau nu sa va actualizati echipamentul mai tarziu.

Tippmann 98 Custom Gun sau Brass Eagle Strikers sunt usoare, eficiente si, in general, usor de manevrat pentru incepatori. De asemenea, veti dori sa obtineti o buncar rotund de 200 pentru munitie.

Jucatorii cu experienta folosesc diferite arme pentru jocul in stil ,,woodsball” sau ,,turneu”, asa ca uneori cel mai bun pariu este sa iesi pe un teren si sa inchiriezi niste echipamente pentru a incerca diferitele stiluri si a vedea ce iti place inainte sa cumperi ceva.

Alegeti un rezervor de propulsie adecvat

Pentru alimentarea pistolelor paintball, se utilizeaza in mod obisnuit comprese de CO2, aer si nitro. Rezervoarele de CO2 sunt de obicei recomandate pentru prima data, deoarece sunt mult mai usor de cumparat si de umplut ieftin.

Pe masura ce obtineti mai multa experienta, poate doriti sa investiti intr-un rezervor de aer, care nu este sensibil la temperatura. Aceasta are avantajul suplimentar al vitezei si distantei constante in fotografii.

Obtineti echipamentul de siguranta adecvat

Cumpara armura. Fiecare instalatie de paintball va vinde sau da armuri. Asigurati-va ca aveti cat mai mult pentru a va juca in siguranta. Protectia ochilor si a fetei este esentiala pentru siguranta paintball-ului. Alte armuri sunt adesea folosite, desi pot fi oarecum incomode si inutile cu cat joci mai mult. Lovitura de paintball lasa, de obicei, o vanatai de dimensiuni medii si o balta mica. Echipamentele de protectie utilizate in mod obisnuit in paintball includ:

Luati in considerare investitiile in niste ochelari de paintball

Daca intentionati sa jucati paintball in mod regulat, un set bun de ochelari este o investitie importanta. Puteti incerca oricand alte arme in afara de inchirieri, dar cel mai bine este sa aveti propriile ochelari cat mai curand posibil, astfel incat sa fiti intotdeauna gata sa jucati.

Ochelarii termici sunt rezistenti la caldura si nu se vor aburi in timp ce alergati, facandu-i o investitie buna. Daca nu puteti vedea, deoarece ochelarii de protectie se aburesc, nu va veti putea bucura de joc. Daca ochelarii de inchiriere pe care ii primiti sunt zgariati si murdari, cereti un set clar.

Nu juca niciodata paintball fara ochelari. In timp ce mingile de vopsea se pot rani putin doar atunci cand esti lovit in picior, poate fi devastator pentru ochi. Purtati intotdeauna ochelari de protectie atunci cand jucati.

Ia niste vopsea buna

Odata ce veti avea pistolul si echipamentul de paintball, veti avea nevoie de ceva pentru a trage. Majoritatea campurilor de vopsea nu vor vinde vopsea (desi unele o fac), deci este important sa va incarcati inainte de a pleca cu prietenii.

Cheltuiti un pic mai mult pe vopsea si veti atinge mai mult din ceea ce trageti. Bile de vopsea bine facute tind sa fie mai exacte si sa zboare mai adevarate decat vopseaua mai ieftina, care poate aparea in tub si se poate topi mai usor.

Cumpararea de mingi de vopsea in cantitati mai mari (cum ar fi 2.000) este, de obicei, mai ieftina pentru fiecare bila de vopsea decat cumpararea in cantitati mai mici (cum ar fi 500).

Exerseaza-ti tintirea pistolului de paintball

Exersati sa va uitati in jos pe teava si sa va indreptati pistolul de paintball si duceti-l intr-o locatie sigura, cu un spate solid si faceti cateva fotografii pentru a va obisnui cu acuratetea.

Daca aveti un pistol de alimentare vertical, uitati-va in jos pe partea dreapta sau stanga a butoiului pentru a tinti. Chiar daca arata cool, nu trage din sold. Nu doar apasati pe tragaci si urmariti bilele zburand. INCOPIATI-VA de pe umar si corectati-va scopul in timp ce trageti.

Aflati cat de precisa este arma dvs. la distanta. Majoritatea tunurilor vor fi precise la 15,2 m. Daca depasesti 15,2 m (50 de picioare), este posibil sa fii mai putin precis decat cineva care joaca bine PB, are o arma mai buna si are o vopsea mai buna. Daca aveti o precizie proasta peste 15,2 m (50 picioare), apropiati-va, astfel incat sa puteti compensa.

Exerseaza-ti reincarcarea pistolului rapid

Cand ramaneti fara munitie, va trebui sa il puteti incarca din nou rapid pentru a continua sa trageti atunci cand jucati. Exerseaza-ti descarcarea si reincarcarea pistolului de paintball in mod regulat, astfel incat sa poti ramane in lupta.

Deschideti-va noua incarcare de mingi de vopsea inainte de a trage ultimul din ceea ce este in buncar. Acest lucru ajuta la mentinerea capului oponentilor in jos in timp ce reincarcati.

Incarcatoarele standard trebuie deschise, lucru pe care de obicei il veti dori inainte de a ajunge la o noua incarcare de mingi de vopsea. Deschiderea capacului poate fi dificila fara mainile libere.

Unele arme de paintball au ,,viteze de avans” care nu au capace si sunt foarte repede de reincarcat. Este bine sa invatati modul vechi, dar alegeti un feed-speed mai nou daca doriti sa investiti.

Exerseaza alergatul si tragerea

 A fi o lovitura de fisura dintr-o pozitie in picioare sau in genunchi este un lucru, dar a putea sa tragi in miscare te va ajuta sa devii un jucator de paintball. Cand ai arma si ai exersat operarea si incarcarea ei, practica-te sa te misti in siguranta cu arma si sa tragi in timp ce te misti.

Incercati sa va deplasati lateral si sa va mentineti arma la un nivel constant. Configurati niste cutii sau alte tinte pentru a va indrepta in timp ce alergati.

Practicati numai in zone sigure, cu fundal. Curtea din spate nu este probabil cea mai buna idee. Gasiti un loc unde puteti configura cateva cutii pentru a practica tragerea in timp ce va deplasati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *