Cum să-ți recapeți frumusețea zâmbetului indiferent de vârstă?

Categories SanatatePosted on

Consider că un zâmbet frumos și sănătos este un atu pentru oricine. Nu contează dacă ești un actor renumit, dacă ai un loc de muncă ce presupune relaționarea față în față cu clienții tăi sau dacă pur și simplu ești o femeie casnică.

Un zâmbet larg și strălucitor te face să emani încredere și profesionalism și de asemenea, datorită lui, poți fi perceput ca o persoană mai empatică și mai prietenoasă. Cu alte cuvinte, el poate face minuni pentru imaginea ta.

Pe de altă parte, după o anumită vârstă, frumusețea zâmbetului nu mai este la fel de simplu de păstrat ca în tinerețe. Sau cel puțin așa s-a întâmplat în cazul meu.

Până la 30-31 de ani, nu am avut niciodată probleme serioase cu dantura. Mă spălam în mod regulat, mâncam destul de sănătos și obișnuiam să merg la dentist pentru un detartraj profesional cam o dată la doi sau trei ani, ocazie cu care medicul care mă consulta îmi oferea și câteva sfaturi de îngrijire sănătoasă a danturii, iar aceste obiceiuri s-au dovedit suficient de eficiente pentru dantura mea. Însă de când m-am angajat la compania multinațională în care am visat să lucrez dintotdeauna, din cauza programului foarte aglomerat de la muncă, am început să-mi neglijez dantura și nu a durat mult până mi-am pierdut primul dinte.

Din cauză că am rărit foarte mult vizitele la dentist, nici nu mi-am dat seama când unul din premolarii de pe maxilar s-a cariat în asemenea măsură încât a ajuns la stadiul de a trebui extras și înlocuit cu un implant dentar.

Cum mi-am dat seama că am nevoie de un implant dentar?

În ceea ce privește implanturile dentare, cât timp încă ai toți dinții naturali, chiar dacă te doare sau identifici o carie mai profundă, tu, ca pacient, nu îți poți da seama dacă ai nevoie sau nu de un implant dentar.

Cei mai buni medici stomatologi spun că dinții naturali sunt cei mai valoroși și din acest motiv încearcă prin toate metodele pe care le au la îndemână să-i salveze chiar și pe cei mai afectați dintre ei. Și abia atunci când nu există alte soluții, se ia în calcul o extracție dentară și inserarea unui implant.

Legat de implanturile dentare însă, un aspect foarte important este faptul că ele nu se potrivesc chiar oricărei persoane și ca inserarea lor să fie un adevărat succes, sunt necesare o serie de analize, precum și un consult de specialitate înainte de o astfel de procedură.

Știam de acest lucru despre implanturile dentare și de aceea, chiar dacă am ajuns la dentist cu dureri mari din cauza dintelui meu cariat și a trebuit să beneficiez pe loc de o extracție dentară, nu m-am grăbit cu înlocuirea lui, ci am căutat mai întâi pe internet cele mai bune soluții de pe piață.

Astfel, am găsit cabinetul stomatologic dentalwest.ro din Brașov, un cabinet specializat în implanturi dentare, despre care am citit online numai lucruri bune și m-am asigurat că are o echipă de medici care dau dovadă de profesionalism. De aceea, după extracția dentară de urgență suferită, am decis să continui tratamentul în acest cabinet și sunt foarte mulțumit de hotărârea luată pentru că am întâlnit profesioniștii de care aveam nevoie.

Așa cum mă așteptam ținând cont de reputația acestui cabinet stomatologic, medicul care m-a consultat nu mi-a propus imediat să analizăm oferta de implanturi dentare ale cabinetului, ci mi-a făcut mai întâi o tomografie computerizată dentară și câteva analize speciale de sânge pentru a se asigura că nu sufăr de nicio afecțiune care ar putea periclita succesul procedurii.

Pentru ca un implant dentar să se fixeze bine în osul în care este inserat, este important ca pacientul să nu sufere de afecțiuni osoase, dar nici de diabet sau alte boli care să întârzie vindecarea. Și cum s-a dovedit conform analizelor că mă număr printre norocoși, în final am beneficiat de un implant dentar în cadrul cabinetului Dental West și cu pași mici, dar siguri, mi-am recăpătat zâmbetul frumos de odinioară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *