Curse aeriene anulate şi întârzieri din cauza ceţii

Categories La ziPosted on

Curse aeriene anulate şi întârzieri din cauza ceţii

Mai multe curse aeriene au întârzieri pe aeroporturile din Bucureşti și din Cluj-Napoca din cauza ceţii, relatează Realitatea TV.

Pasagerii aşteaptă de câteva ore pe aeroporturi, după ce cursele lor au fost anulate, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

“Până la ora 9.00, pe aeroport discutăm de nouă curse la aterizare care trebuiau să sosească la Bucureşti între orele 7.00 şi 9.00. Cursele veneau dinspre Chişinău, Kiev şi Istanbul, celelalte erau curse interne. Cea mai mare întârziere este de două ore şi jumate la aterizare, dar e vorba de curse care încă nu decolaseră de pe aeroport. Restul curselor, aeronave de trafic internaţional, operează normal. S-au înregistratat aterizări şi decolări atât pe Henri Coandă, cât şi pe Băneasa. Pentru a opera pe condiţii de ceaţă trebuie ca aeronava să fie dotată cu echipamente speciale, pilotul comadant să aibă calificarea necesară pentru a opera în asemenea condiţii şi la sol să fie echipamente speciale pentru condiţii de vizibilitate reduse. Şi Otopeni şi Băneasa îndeplinesc aceste condiţii”, a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Aeroporturi Bucureşti.

Probleme au fost și pe aeroportul din Cluj-Napoca, unde mai multe curse au fost anulate sau amânate, iar oamenii aşteaptă de trei ore să se ia o decizie în privința zborurilor. Cursele amânate sunt cele spre Bergamo, Londra, Budapesta şi două spre Viena.