Dănuț Epure, prezentat drept rectorul oficial al Universității Ovidius, deși este în închisoare

Categories Cultura-educatiePosted on

Situație inedită la Universitatea Ovidius din Constanța. Pe pagina oficială de internet a instituției apare ca rector Dănuț Epure, deși acesta a fost arestat preventiv încă din data de 31 iulie și a fost ulterior suspendat. În ciuda mai multor încercări de a ieși din închisoare, magistrații nu au permis acest lucru.

Pagina de internet a universității afișează, lângă o fotografie a rectorului care zâmbește larg, linkuri către programul său managerial, către CV, dar și către raportul de activitate din perioada 14 martie 2012 – 14 martie 2013. ”Universitatea ”Ovidius” din Constanța a înregistrat, în acest an, un salt considerabil în toate domeniile de activitate, prin angajarea întregului său capital intelectual (relaţional, uman şi structural) în implementarea proiectului comun de reformă instituțională reprezentat de Programul meu Managerial” – așa începe raportul. Mai multe, pe site sunt afișate și numerele de telefon unde poate fi contactat rectorul Dănuț Epure. Ținând cont că în locul unde se află nu poate primi telefoane, ne îndoim că acestea sunt de folos cuiva. Nu există însă nicăieri o mențiune că rectorul a fost suspendat sau că este cercetat penal.

Cu toate că mai apare aici, rectorul și-a dezactivat imediat după arestul preventiv contul de Facebook, unde își promova agresiv activitatea. Desigur, ne referim numai la activitatea legală, căci procurorii spun că pentru vânzarea subiectelor de examen apela la un cunoscut, Stere Tala.

Tot de pe pagina oficială a universității aflăm că prorector este Gabriela Stanciu, fără să găsim nicio referire la faptul că și aceasta a fost suspendată din funcție, fiind cercetată penal pentru corupție.

Vă reamintim că Ministerul Educaţiei Naţionale a decis, vineri, revocarea Gabrielei Stanciu din funcţia de ordonator de credite al Universităţii „Ovidius” şi, de asemenea, încetarea exercitării temporare a atribuţiilor de rector al acestei universităţi. „Deciziile MEN au ca temei Ordonanţa nr. 9/P/2013 emisă de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) – Secţia de Combatere a Corupţiei a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care au fost dispuse o serie de măsuri împotriva doamnei Gabriela Stanciu”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.