Dr. Leon Danaila (Sculptorul creierului)

Categories CulturaPosted on

Dr. Leon Danaila (Sculptorul creierului)

     BUCURESTI, Romania — Dr. Leon Danaila , 85 de ani, cunoscut si ca „Sculptorul creierului”, este un neurochirurg, academician roman si un autor, senator prolific, care a efectuat peste 40.200 de interventii chirurgicale, dintre care 21.779 folosind microscopul de operatie, 729 prin utilizarea laserului si 18421 clasic, fara microscop si fara laser , stabilind astfel noul record mondial pentru cele mai multe operatii neurochirurgicale efectuate , conform Academiei Recordurilor Mondiale.

Dr. Leon Danaila , 85 de ani, ofera in prezent consultatii gratuite si inca opereaza gratuit pentru pacientii sai.

     Pana in prezent, a efectuat peste 40.200 de interventii chirurgicale, dintre care 21.779 cu microscopul de operatie, 729 cu laser si 18421 clasice, fara microscop si fara laser.

     Chirurgul in varsta de 82 de ani mai lucreaza in Romania pentru ca „multi medici mai tineri din tara sunt recrutati pentru a lucra in Marea Britanie”, transmite BBC . Dr. Dr. Leon Danaila , a lucrat timp de trei ani ca medic generalist la sectiile sanitare Comanesti si Darmanesti, judetul Bacau. In 1961 a fost numit neurochirurg rezident la Clinica de Neurochirurgie din Bucuresti, unde a ramas. Si-a terminat rezidentiatul de specialitate in 1966 si a devenit doctor in medicina – doctorat – in 1973.

     In 1981 a fost numit Medic Superior, gradul II, si a devenit sef al Sectiei de Neurochirurgie Vasculara VII. In 1991, a fost numit profesor de neurochirurgie la Facultatea de Medicina din Bucuresti si profesor de psihoneurologie la Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti.

Dr. Leon Danaila face parte din colegiul didactic al Facultatii de Medicina din Bucuresti , numit in 1992.

     Din 1996 este si seful Sectiei de Neurochirurgie a acelei institutii, pe langa Presedinte al Societatii Romane de Neurochirurgie din 1997.

     In 1980 , Danaila a primit o bursa Fulbright , permitandu-i sa lucreze la clinica de neurochirurgie a Spitalului Universitar din New York. In iulie 1981 a calatorit in Olanda pentru studii de specialitate in neurochirurgie vasculara si a urmat cursurile Institutului de Neurochirurgie Burdenke din Moscova.

     In urma calatoriilor sale, dr. Leon Danaila a reusit sa efectueze cele mai complexe operatii neurochirurgicale, inclusiv ocluzia anevrismului sistemului arterial vertebro-bazilar, ablatia tumorilor ventriculului trei, managementul chirurgical al tumorilor bazei craniului, endarterectomia carotidiana si cerebrala medie. , si anastomoza extra si intracraniana.

     El a reusit, de asemenea, sa reduca mortalitatea operationala de la operatii la procente comparabile cu cele raportate de cele mai reputate clinici de neurochirurgie din lume. Astfel, rata mortalitatii chirurgicale in Bucuresti a scazut de la 50% la 2-6% pentru neuromul nervului acustic si de la 49% la 3% pentru cazurile de anevrism intracerebral. Aceste reduceri au fost ajutate de dotarea campului operator cu microscop chirurgical si laser.

Premiile pentru succese ale Academiei Recordurilor Mondiale

     Cele mai multe operatii neurochirurgicale efectuate: Dr. Leon Danaila. Din totalul de 54 de carti publicate, el a fost singurul autor a 7 carti, autorul principal a 28 de carti, autor comun, dar nu primar, a 19 carti si autor colaborator in 3 carti.

     Din cele 54 de carti, manuale si atlase publicate, 24 au fost intocmite in limba engleza. A publicat si a prezentat 404 lucrari stiintifice, dupa cum urmeaza: 140 publicate in strainatate si in reviste romanesti cu circulatie internationala (in limba engleza); 63 publicate in limba romana in diverse reviste medicale romanesti; 71 au fost comunicate la diferite congrese internationale si 129 au fost comunicate la simpozioane si congrese, lucrarile sale sunt citate de savanti si cercetatori renumiti din intreaga lume.