Efervescenta talentului prematur

Categories SportPosted on
Daca exista un gol care defineste acea efervescenta si prospetime a lui Dortmund care are intreaga Europa vorbind despre Jurgen Klopp si echipa sa, acesta este cel care a egalat cu 1-1 in mansa secunda cu Malaga. A furat mingea si a facut un gol de patru atingeri. O pasa catre Reus, un backheel de la el si o definitie impecabila de la Lewandowski.

Dintre cele patru semifinaliste, Dortmund este cea cu cea mai mica posesie a mingii: 46% pe meci. Dar, alaturi de Madrid, este cel care se desfasoara cel mai repede atunci cand recupereaza mingea. Pentru a face acest lucru, Klopp le permite celor mai talentati jucatori ai sai sa se desprinda uneori din jocul defensiv, astfel incat sa poata scapa de carlig in varf. In acest sezon s-au intalnit in faza grupelor si in ambele meciuri, mai ales in Germania, Dortmund a stiut sa gaseasca si sa exploateze punctele slabe ale lui Madrid. Intr-un interviu recent acordat acestui ziar, Klopp a explicat astfel victoria echipei sale (2-1): „In ziua aceea am avut cea mai buna idee pentru ca stiam cine are probleme cand domina mingea. Stiam unde vor trimite pasele, stiam cine are probleme cand domina mingea. cum l-ar cauta pe Cristiano.Planul nostru era sa-l scoatem pe Xabi din joc (imi pare rau Xabi, dar asta era planul A). Pentru ca daca Alonso poate juca asa cum vrea, este imposibil sa te aperi de Madrid. Si Gotze a acoperit-o. Stiam ca daca fundasii nostri, Piszczek si Schmelzer, se miscau mult, avantajul era de partea noastra cu Cristiano. Daca il blochezi pe Xabi, il fortezi pe Pepe sa aiba mereu mingea. Si asta face diferenta.” Meciul de la Madrid a fost egalat in ultimul minut de Ozil cu o lovitura libera stralucitoare. A fost un meci foarte competitiv, jucat intr-un ritm ametitor in multe faze ale meciului. Ozil a egalat meciul de la Madrid in ultimul minut cu o lovitura libera stralucitoare. A fost o intalnire foarte competitiva, jucata intr-un ritm ametitor in multe faze ale meciului. Ozil a egalat meciul de la Madrid in ultimul minut cu o lovitura libera stralucitoare. A fost o intalnire foarte competitiva, jucata intr-un ritm ametitor in multe faze ale meciului.

Ofensiv, Klopp pune primul pas in iesirea mingii de la fundasul sau central Hummels, care este si el liber sa traverseze mijlocul terenului pentru a rupe linii in drive-uri cu stampila clasicilor liberi germani. Prima trecere, lunga sau scurta, este intotdeauna a lui. Cei doi fundasi laterali, Piszczek si Schmelzer, joaca bine in fata, aproape intotdeauna ca o optiune de pasa pentru a incerca sa progreseze. Gundogan, cel mai important jucator pentru Klopp, este balamaua de la mijloc. In Germania iese invingator in comparatia cu Schweinsteiger ca manager al jocului pentru ca performanta lui in functie este mai fireasca decat cea a mijlocasului Bayern, care a evoluat. Gundogan incearca intotdeauna sa joace o singura atingere si de acolo, Dortmund incearca sa accelereze jocul atunci cand ataca. Sau cauta viteza Kuba pe dreapta,

Desi acesta din urma si Gotze au suficienta libertate de miscare. Klopp spune ca „Barca il are pe Messi sa castige jocuri” si ca el, cel putin intre Gotze si Reus, poate adauga puterea de a decide individual meciurile. Ambii sunt jucatori acreditati si amandoi sunt bantuiti de aceeasi lipsa de continuitate in jocurile care era tipica tineretii lor. Ei pot disparea din joc, dar cand se conecteaza in acelasi timp si se conecteaza cu Lewandowski, productia ofensiva a lui Dortmund este coplesitoare. Atunci apare acea echipa coplesitoare care nu s-a deranjat sa-i dea lui Madrid mingea acasa pentru a-i face sa sufere cu acele descarcari rapide.

Lui Lewandowski, caruia i s-a dat onoarea in Germania de a fi prima semnatura a lui Guardiola pentru Bayern, ii place sa se asocieze cu jocul. Are la fel de multa greutate in cutie ca si in afara ei.

Di Stefano paraseste spitalul

„Nu stiam cine a jucat, dar Borussia este bine”, a spus legendarul Alfredo Di Stefano cand l-a intalnit in semifinale pe rivalul lui Real Madrid chiar cand a parasit spitalul La Fe din Valencia, unde a fost internat de marti trecuta la a suferit o revizuire regulata a problemelor cardiace care au necesitat o interventie chirurgicala in 2005.

„A mai ramas mult timp”, au spus medicii despre inima fostului fotbalist in varsta de 86 de ani, care a avut patru bypass -uri in urma cu opt ani . Jose Olage, seful unitatii de aritmie a spitalului din Valencia, a subliniat ca la controlul din ianuarie a fost detectata o aritmie atriala care nu a putut fi controlata cu medicamente. Olage a explicat ca Di Stefano a fost supus unui test care i-a permis, prin curent electric, sa treaca de la o situatie de aritmie la un ritm normal si ca vor continua cu revizuiri ale stimulatorului cardiac cu doua camere la fiecare sase luni,

„Se spunea ca venise pentru o schimbare a bateriei, dar nu a fost cazul, mai are baterie pentru urmatoarele optsprezece luni”, a spus medicul.