Elena Udrea: “PDL are nevoie de o nouă formulă de guvernare”

Categories La ziPosted on

Elena Udrea: “PDL are nevoie de o nouă formulă de guvernare”

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, este de părere că PDL trebuie să găsească o nouă formulă de guvern, care să -i ajute pe români să poată vedea mai repede efectele măsurilor luate de actuala guvernare.

Mugur Isărescu şi Monica Macovei se numără printre numele tot mai des vehiculate în partid pentru funcţia de premier.

“Problema care se pune acum este durata în care PDL va încasa dividendele politice ale echilibrării şi creşterii economiei. De obicei, căderea este bruscă, iar urcuşul este anevoios, mai ales când nu te abaţi de la principiile tale şi nu începi să arunci în stânga şi-n dreapta promisiuni privind creşteri nesustenabile de pensii şi salarii. Pentru că România nu şi le permite acum.

Chiar pe fondul unei creşteri economice în 2011, timpul până când românii vor începe să resimtă în buzunarele proprii efectele poate fi mai mare. Aceasta este şi logica dezbaterii asupra formulei guvernamentale pe care PDL o va susţine în continuare. Decizia este una de natură politică. Eu cred că trebuie să găsim o formulă în care să-i facem pe români să vadă mai repede lucrurile pozitive pe care le facem. Altfel, există riscul să lăsăm România în mâinile stângii nereformate, care, în două luni, va pune din nou economia pe butuci”, a scris Udrea pe blogul său personal.